Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Boban Stanković, najbolji trener Srpske lige Istok

Čitaoci portala Msport izabrali su najbolje pojedince u jesenjem delu prvenstva Srpske lige Istok.
U anketi sprovedenoj na našem portalu, u izboru za najboljeg trenera, najviše glasova – 45%, dobio je Boban Stanković, trener Budućnosti iz Popovca. Za njim slede Dušan Đokić (Jagodina) i Dejan Čelar (Dubočica) sa po 20% glasova naših čitalaca, a na četvrtoj poziciji je Goran Lazarević, trener Radničkog iz Pirota..
U razgovoru za Msport strateg Budućnosti govori o jesenjoj polusezoni i planovima i očekivanjima od drugog dela sezone.
Čitaoci Msporta izabrali su Vas za najboljeg trenera prvog dela prvenstva. Koliko Vama i klubu znači jedno ovakvo priznanje koje daju ljubitelji fudbala sa juga i istoka Srbije?
“Zahvalan sam na izboru u jakoj konkurenciji. Za mene i klub to je povratna informacija, podstrek i dokaz da se dobro radilo. Pet godina u kontinuitetu u samom vrhu SL Istok, na korak od plasmana, priznaćete nije lako. Moj moto glasi: “Igrači čine trenere boljim,” a moj asistent Petković i ljudi iz kluba se slažu samnom.” – rekao je za Msport šef struke Budućnosti Boban Stanković.
Kakva su bila očekivanja i planovi kluba na početku prvenstva?
“Svake godine cilj je isti, a to je plasman u Prvu ligu Srbije. Do sada nam nije polazilo za rukom da budemo prvi na kraju prvenstva ali se ove godine nadamo uspehu.”
Vaš tim je na tabeli zvanično treći, da nije kazni bili biste jesenji prvaci. Gde je mesto Budućnosti u odnosu na Radnički i Dubočicu?
“Uspeh na terenu zavisi od nas, igrača i trenera, dok na dešavanja za zelenim stolom nemamo uticaj. Bodove smo izgubili jer je ljudima iz saveza forma bila važnija od suštine. Jedan od šest bonusa startera, šesnaestogodišnji igrač, uredno pregledan ali navodno pogrešno zaveden u Comet sistemu, bio je razlog oduzimanja bodova. Biti u društvu klubova takve veličine i tradicije kao što su Radnički, Dubočica, Jagodina samo po sebi je uspeh. Izražavamo puno poštovanje ali smo često poslednjih godina ispred njih na tabeli. Kad bi Vam rekao statističke podatke o odnosu međusobnih susreta, bilo takmičarskih ili prijateljskih, bili bi ste iznenađeni. Ako uspeh zavisi od zelenog terena, borba će biti neizvesna do kraja prvenstva!”
Šta navijači mogu da očekuju od ekipe Budućnosti u nastavku sezone? Da li u Popovcu ima snage i kvaliteta za borbu za prvo mesto i istorijski rezultat kakav bi bio plasman u Prvu ligu Stbije?
“Kada bismo ostali u istom sastavu, uz povređene igrače koji se vraćaju, mislim i na Nikolu Petrovića, sigurno je da bismo bili konkurenti za plasman. Nema tri za tri, kupi-prodaj, poklon. Naši navijači znaju dobro da predaja nije opcija samo borba!” – naglasio je u intervjuu za Msport Boban Stanković, strateg Budućnosti i najbolji trener na Istoku prema glasovima napih čitalaca.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok