Search
Close this search box.
1670609939433
VREME ČITANJA: 3 min

Najbolji mladi igrač SLB Dimitrije Antić

Napadač Zemuna Dimitrije Antić izabran je za najboljeg mladog igrača Srpske lige „Beograd“ po izboru posetilaca sajta Msport.
Kao i uvek do sada napravili smo zanimljiv razgovor sa laureatom, a o samom priznanju Dimitrije je rekao: „Za mene lično ovo priznanje mi daje jednu satisfakciju i zadovoljstvo da kad naporno trenirate i ne odustajete od svog cilja nagrada mora doći na kraju. U suštini igrao sam protiv dobrih mladih igraca u ovoj ligi i pojedini su možda jednako zasluzili ovu nagradu, ali izbor je pao na mene i zahvalan sam svim ljudima koji su me uvrstili u izbor i dali mi podrsku. Nadam se da ću u budućnosti i opravdati njihovo mišljenje i pokazati da to nije bilo slucajno”.
Prvi deo sezone je za nama. Naš sagovornik je imao možda manju minutažu odočekivane i pristojan učinak: “ Pa sa jedne strane sam zadovoljan jer mi se čini baš da zbog mojih godina nije bilo dovoljno poverenja u mene. Svi gledaju godine, a mišljenja sam da na terenu treba da se nadje najboljih jedanaest koji svojim igrama mogu pružiti rezultat koji klub ocekuje. A očekivanja FK Zemun su da udje u viši rang. Možda me malo više i iz nekog straha nisu više puštali. Teret uvek nose najstariji i najiskusniji igrači. Ali za minutažu koju sam dobio mislim da nisam mogao dati veći doprinos. Sa tim delom sam zadovoljan”.
Tim iz Gornje varoši je jesenju trku završio na drugom mestu: ” Zemun je pretendent na prvo mesto u ligi. Možda smo i mogli do jesenje titule, ali imali smo par kikseva u utakmicama koje smo morali dobiti. Sve u svemu atmosfera u timu je odlična i pobednička, neki od nas su morali da se prilagode na novu sredinu i sad je stvoren jedan dobar temelj da se stvarno prvenstvo završi na prvom mestu koje vodi u Prvu ligu Srbije”.
Nakon praznika početkom januara ekipe će krenuti sa pripremama za drugi deo sezone. Zemun ima najveće ambicije na proleće: ”Ocekujem da Zemun zasluženo bude prvak i da udje u Prvu ligu Srbije jer je klub sa tradicijom i zaslužuje bar taj nivo takmičenja”.
Iskoristili smo priliku i Dimitrija Antića mladog igrača zamolili da nam u nekoliko rečenica ispriča dosadašnji tok svoje karijere: ”Karijeru sam počeo sa 6 godina u FK Spartak iz Subotice. Tamo sam bio kapiten ekipe, najbolji strelac i osvajčc mnogih domaćih i medjunarodnih turnira za mladje kategorije. U 11.toj godini sam prešao u Zvezdu i sa njom osvojio pionirsko prvenstvo Srbije. Bio sam najbolji strelac lige mladjih kadeta kad me je primetila Đenova. Sa 16 godina sam potpisao profesionalni ugovor serije A ali sam zbog godina igrao za omladince. U drugoj godini sam sa Đenovom osvojio famozni skudeto odnosno prvenstvo Italije. U razgovoru sa svojim menadžerom doneli smo odluku da krenem sa seniorskim fudbalom i došao sam u Kolubaru. Pozajmicu i to bas u Zemun sam lično tražio jer sam mnogo puta igrao u mlađim kategorijama protiv njih i veoma cenim i poš.tujem klub. Sledeći deo polusezone nastavljam sa Kolubarom, idemo na pripreme u Sloveniju pa ćemo da vidimo kakva su očekivanja i šta će biti dalje”.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd