Search
Close this search box.
bratstvo sever
VREME ČITANJA: 2 min

Bratstvo sa najefikasnijim napadom u Vojvođanskim zonama

Lider u Vojvođanskoj ligi „Sever“ ima ubojiti napad sa 44 postignuta pogotka, a drugu najbolju odbranu u Vojvođanskim zonama sa 6 primljenih pogodaka.
Prigrevčani su bili apsolutno dominantni u jesenjem delu VFL Sever i ako nastave u tom ritmu i u drugom delu cilj koji su zacrtali pre takmičenja biće dostižan.
Na Vojvođanskom „Istoku“ najubojitiji napad imala je „Sloboda“ iz Novih Kozaraca sa 39 pogodaka, a na Vojvođanskom „Jugu“ najbolji napad imala je ekipa „GFK Sloven“ iz Rume sa 38 pogodaka (obe ekipe su prvenstvo završili na drugom mestu).
Zanimljivo je i to da je još jedna ekipa sa Vojvođanskog „Severa“ u top 3 ekipe po ovom parametru, a to je drugoplasirana ekipa „OFK Vrbas“ sa 38 pogodaka.
Tim Bratstva je u proseku po meču beležio po 2,93 gola (što je još jedan statistički podatak koji im ide u prilog). Najbolji napad u skoro čitavoj Srbiji vodio je najbolji strelac tima sa 19 pogodaka na 14 mečeva Nikola Makar.
9 pogodaka je dodao kapiten Srđan Vuković, Ognjen Šveljo je bio precizan 4 puta, Veljko Vukadinović upisao je 3 pogodaka, po dva su imali Nikola Vemić i Nemanja Krstić.
Jedan pogodak upisala su tri igrača: Jovan Lazić, Mihajlo Vemić i Boris Balinović. Najviše golova su protiv „Krila Krajine“ na svom stadionu (6:0).
Iza ekipe sa „Juga“, „Hajduk“ iz Divoša sa samo 2 primljena gola je lider na „Severu“ sa 6 primljenih golova.
Stamenu odbranu Bratstva su činili Boris Balinović, Jovan Lazić, Nemanja Krstić i Branislav Vejnović. Kapitulirali su u 6 mečeva, 5 u gostima i jednom na svom terenu.
Zanimljivo je da je u tih 5 mečeva u gostima rezultat bio identičan (1:2), a „OFK Vrbas“ im je golom Krainovića odneo bod (1:1). Poklekli su u Turiji, Ratkovu, Apatinu, Subotici i Čonoplji, i protiv pomenutog Vrbasa.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 2 min

Bratstvo sa najefikasnijim napadom u Vojvođanskim zonama

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”