Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Milanović (Budućnost): Pokažeš da si najbolji i neko ti to oduzme

Odluka Komesara za takmičenje o registraciji 3 utakmice Budućnosti službenim rezultatom 3:0 za protivnike izazvala je buru nezadovoljstva u Popovcu i Nišu.
Činjenica da su odluke kasnile, a jedna saopštena tek po završetku jesenje polusezone, dodatno su pogodile Popovčane koji su u jednom trenutku bili na liderskoj poziciji.
Da nije bilo odluka Komesarat za takmičenje, koje su potvrđene posle žalbi, Budućnost bi bila jesenji prvak Srpske lige Istok. Ovako, jesenji prvak je Radnički iz Pirota, dok je zaostatak Popovčana za liderom 7 bodova.
Najbolji igrač Budućnosti u jesenjoj polusezoni Dušan Milanović u razgovoru za Msport ističe da su odluke o oduzimanju bodova nepravedne.
“Ne slažem se sa odlukom saveza! Ne kažnjavaju se ekipe koje nameštaju svoje utakmice, igraju 3 za 3 i slično. Imamo na zapadu primer Poleta iz Ljubića koji je kažnjen uslovno i novčano. Mogla je takva odluka da bude i sa nama, a ne da se utiče na regularnost.” – rekao je za Msport Dušan Milanović, fudbaler Budućnosti iz Popovca.
Kakav je osećaj kada zbog grešaka administracije ostanete bez jesenje titule?
“Neopisiv osećaj … Boriš se na terenu i pokažeš da si ubedljivo najbolji tim. I neko uzme za pravo da ti to oduzme. Ne bih se složio da je samo greška administracije. Mnogo faktora je uticalo na to. Jednostavno svima smo trn u oku jer smo jedan od najpoštenijih klubova u Srbiji. Mene bi iskreno bilo sramota da uzmem bodove za zelenim stolom iz bizarnog razloga, a da me na terenu ekipa pobedi sa 5:1 i 3:1, a da im pritom brani dete od 16 godina i u timu ima 5 bonusa.”
Može li Budućnost na proleće da nadoknadi 7 bodova zaostatka za Piroćancima?
“Ako se tim bude zadržao na okupu i nastavimo sa ovakvim igrama nadam se da možemo biti konkurentni za prvo mesto. I u jesenjem delu smo uspeli da nadoknadimo zaostatak tako da ne vidim zašto se ne bi ponovilo.” – naglasio je u razgovoru za Msport Dušan Milanović, jedan od najboljih igrača Srpske lige Istok.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok