Search
Close this search box.
New Project (17)
VREME ČITANJA: 3 min

Nikola Savin: Četvrta pozicija nije ono što smo želeli

Prvotimac FK Mladost iz Turije Nikola Savin, govorio je za naš portal o jesenjem delu sezone Vojvođanske lige „Sever“.
Nikola Savin, 21-godišnje levo krilo u FK Mladost iz Turije boje ovog kluba nosi već tačno godinu dana. Bio je deo i prošlogodišnjeg najvećeg uspeha kluba. Tada je klub zauzeo 3. poziciju što je najveći plasman koji su zauzeli u ovoj ligi.
Puno kvalitetnih fudbalera poseduje ova ekipa. Od prvog kola ušli su sa ambicijama da odigraju bolje u odnosu na prošlu sezonu. Zabeleženi su nešto slabiji rezultati i fudbaleri Mladosti su na kraju prvog dela zauzeli 4. mesto. Završili su sa 26 osvojenih bodova koliko ima i najprijatnije iznenađenje Radnički 1905 iz Bajmoka.
Na Krilima, pre svega, Bratislava Jelića koji je najbolji strelac ekipe. Zatim Nemanje Jovića, Siniše Gašića, Kristiana Bajića, Marka Bubanje, Dragoljuba Vasića, Borislava Ikraševa, Mladost je i dalje u igri za prva tri mesta.
Ekipa koja je uglavnom ostala nepromenjena u odnosu na prošlu sezonu. Sa par pojačanja i prekaljenim trenerom Miroslava Kneževića koji vodi ekipu treću sezonu zaredom.
Sa Nikolom smo vodili razgovor o celokupnom jesenjem delu kao i o trenutnoj situaciji u klubu:
Nikola, kako bi prokomentarisao prvi deo sezone i kako si zadovoljan svojim učinkom i učinkom svoje ekipe?
„Nezadovoljni smo svi pozicijom na tabeli. Do samog kraja smo bili na drugoj poziciji i na kraju našom krivicom pali na četvrtu. Naporno smo radili za što bolji plasman i četvrta pozicija nije ono što smo želeli.“– započeo je Nikola naš razgovor i dodao:
„Iskreno zadovoljan sam igrom ekipe jer smo kroz čitavu polusezonu bili dosta dominantni. Imali smo sve u našim ,,nogama,, ali nažalost neke utakmice nismo rešili u svoju korist. Verujem da dugo u Turiji nije bila ovako talentovana ekipa zajedno sa upravom i naravno trenerom Miroslavom Kneževićem.“
Šta je falilo ekipi Mladosti da zabeleži bolji rezultat u jesenjem delu sezone?
„U nekim utakmicama nam je falilo malo koncentracije, kao i određena doza sreće. Nažalost, dešavalo nam se i da ne iskoristimo veliki broj prilika, i smatram da nam je to najveća boljka u ovoj sezoni. Voljni momenat nikada nije izostajao, u svaku utakmicu smo ulazili sa željom da pobedimo, a i fizička pripremljenost nam je bila na visokom nivou tako da ni to ne smatram falinkom.“ – nastavio je razgovor i posebno istakao sledeće:
„Apostrofirao bih poslednja 3 kola polusezone jer smo osvojili samo 1 od mogućih 9 bodova, koje smo zapravo odigrali na visokom nivou ali je falilo malo više hrabrosti i odlučnosti u pojedinim momentima.“
Šta očekujete u prolećnom delu prvenstva i kakve su ambicije kluba?
„Pre svega očekujem da ekipa ostane na okupu uz naravno par pojačanja. Da nastavimo u istom ritmu, da dobro treniramo, da igramo napadački fudbal kao i do sad i naravno očekujem da osvojimo što veći broj bodova kako bismo uspeli da ovu četvrtu poziciju zamenimo nekom od prve tri, a smatram da bi to bio prilično veliki uspeh.“ – rekao je, za naš portal, fudbaler Mladosti Nikola Savin.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 3 min

Nikola Savin: Četvrta pozicija nije ono što smo želeli

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”