Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 1 min

Napad Dubočice najefikasniji u sve četiri grupe Srpske lige

Leskovačka Dubočica ima najefikasniji napad ne samo u svojoj, već u sve četiri grupe Srpske lige.
Sa 42 postignuta gola Dubočica je na Istoku ubedljivo ispred Radničkog iz Svilajnca čiji su strelci 31 put pogodili mrežu protivnika.
U grupi Vojvodina najubojitiji napad ima jesenji prvak, Radnički 1912 sa 31 golom. U grupi Beograd najviše golova postigli su fudbaleri Teleoptika – 26. Na srpskoligaškom Zapadu najefikasniji su bili fudbaleri Poleta iz Ljubića koji su 30 puta bili precizni.
Interesantno je da su, ako se se posmatraju i Super i Prva liga Srbije, od Leskovčana bolji samo Grafičar – 44, Partizan – 46 i Crvena Zvezda sa 50 postignutih golova. Ove tri ekipe su taj skor ostvarile na 19 utakmica, 4 više od Dubočice.
Leskovčani su postigli 2,8 golova po utakmici, Crvena Zvezda 2,6, Partizan 2,4 a Grafičar 2,3 pogotka po utakmici. Gledajući taj statistički parametar Dubočica ima najefikasniju ekipu u Srbiji.
Najbolji napad u zemlji predvodi najbolji strelac u prva tri ranga u Srbiji. Kapiten Dubočice Dušan Savić je čak 19 puta zatresao mrežu protivnika, na 14 utakmica koliko je odigrao za svoj tim.
Po 3 gola za tim leskovačkog srpskoligaša postigli su Marko Đorđević i Miljan Ljubenović, po 2 puta su se u strelce upisali Predrag Đorđević, Aleksa Kostić – Milutinović, Marko Milić, Ivan Milić i Luka Paunović.
Po 1 gol ove jeseni za Dubočicu su postigli Strahinja Jovančić, Lazar Mitrović, Dušan Mladenović, Strahinja Petrović i Filip Tolić.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok