Search
Close this search box.
New Project (23)
VREME ČITANJA: 2 min

Spuštena zavesa na jesenju polusezonu

Jesenji deo prvenstva Vojvođanske fudbalske lige „Sever“ je završen.
Jesenji prvak je odavno poznat, a to je ekipa Bratstva 2019 iz Prigrevice. „Fenjer“ je ostao u rukama OFK Mladosti iz Apatina.
Nisu bili raspoloženi ni timovi ni strelci. Ostaje utisak kao da su jedva čekali kraj ove turbulentne polusezone. Svega 20 golova palo je u ovom kolu. Zanimljivo je da su domaći postigli 9, dok su gosti postigli 11 pogodaka.
Bratstvo je prvi put ove sezone izgubilo bodove u derbiju kola protiv OFK Vrbasa, ekipa Bratstva je bila desetkovana ne igranjem glavnih poluga ali i pored toga je sačuvala bod i prednost od 14 bodova. Šveljo je doneo prednost domaćinu, a Krainović bod gostima.
Na „Tikvari“ minimalac. Krila Krajine pogotkom mladog Kljajića došli su do veoma važne pobede nad Preporodom. Meč nije bio lep za gledanje, ali Krilima svaki bod znači jer su i ove sezone u dnu tabele, dok je Preporod stabilan u sredini tabele.
Pogotcima Vojnića i Milijaševića najstariji klub u Srbiji Bačka 1901 došla je do veoma bitnih bodova. Srušena je ekipa sa vrha tabele Mladost iz Turije kojoj je to drugi vezani neuspeh sa kojim su pali na 4. poziciju.
Senta je napravila prvoklasno iznenađenje u Bajši koja je u velikoj krizi od četiri vezana poraza pala sa vrha na sredinu tabele. Senta se stabilizovala vezala drugi uzastopni trijumf, Celin je ponovo bio heroj i dvostruki strelac, Bajtai je pogodio jednom, a utešan pogodak za domaće postigao je Simić.
„Fenjeraš“ je dočekao najprijatnije iznenađenje prvenstva ekipu Radničkog iz Bajmoka koja je teškom mukom u finišu stigla do tri boda. Žilava je bila OFK Mladost ali je poklekla nakon preokreta. Aljoša Jovović je bio precizan kod domaćina, a pobedu gostima doneli su sjajni Vukelić i Mitić.
Konačno je ekipa Radničkog 1918 iz Ratkova zabeležila pobedu posle skoro mesec i po dana krize i smene trenera. Nastradala je Čonopljanska Sloga tek u finišu pogocima odličnog Božičića i Novakovića.
U Bačkom Petrovcu derbi rešen podelom bodova i nulom. Odbrane su bile na nivou Mladost je napadala imala brdo šansi ali nisu uspeli pored odličnog Lukača na mreži, čini se da je Hercegovac odneo veliki bod kući.
U Bačkom Gradištu domaća Vojvodina je doživela novu katastrofu. Pet komada u mreži (Kozarskog i Bošnjaka) za jedno od najneuspešnijeg jesenjeg dela kluba u istoriji. Utešan pogodak za domaće je postigao Rondović.
Dok su Zmajevčani bilstali prvo je precizan bio mladi Uzelac koji je sa dvostrukim strelcem mladjim Milošem D. Markovićem bio „meč viner“, golove su dodali još Nenad Kobilarov i Mirković.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”