Search
Close this search box.
New Project (20)
VREME ČITANJA: 2 min

Valensija sa dva gola srušio Katar na otvaranju Mundijala

Ener Valensija, najbolji strelac Ekvadora, sa dva brza pogotka u prvih pola sata, doneo je svojoj selekciji pobedu nad Katarom 2:0 (2:0).
Golgeter turskog Fenerbahčea je u meču “A” grupe, učinio da se meč pamti dugo jer je bio autor i prvog poništenog gola (VAR), i prvog penala. Ali i prva dva pogotka protiv impresioniranog domaćina, koji je platio ceh celom događaju kome ni psihološki, a ni igrački nisu bili dorasli.
Spektakularnije nije mogao da započne 22. Mundijal nego pomešanim emocijama. Ener Valensija je već u 3. minutu glavom spakovao loptu u mrežu Katara. Stadion je eksplodirao od oduševljenja kada je na asistenciju iz VAR sobe italijanski arbitar Danijele Orsato poništio pogodak zbog ofsajda.
Međutim, najbolji strelac Ekvadora je jubilarni 75. meč za selekciju vrlo brzo krunisao i 36. golom i to sa bele tačke. Njega je pred golom faulirao golman Al Šib. Isti golman kasnije nije uspeo ni da pogodi stranu koju je pogodio napadač turskog Fenerbahčea.
Tako smo videli u prvih 16 minuta poništen gol i prvi penal, pa i prvi pogodak. Sam prvi deo protekao je u apsolutnoj kontroli meča kvalitetnije ekipe iz Južne Amerike. Domaćin, koji je debitovao na Mundijalima, bio je pod određenom impresijom samim događajem. Oni nisu pružili ono što suštinski po kvalitetu mogu.
To ih je skupo koštalo jer je Ener Valensija sjajno glavom matirao golmana Katara za vođstvo od 2:0, na centaršut Presijada. Bio je to peti pogodak Valensije na Mundijalima. Katar je ostao u prvom delu meča bez udarca u okvir gola, što dobro oslikava dešavanja na terenu.
Ekvadorci su lako kontrolisali meč, nisu previše zapinjali jer su ceo posao obavili u prvom delu. Domaćin SP na kraju nije uspeo da za 90 minuta uputi nijedan šut u okvir gola. Muntari je u 86. minutu bio najbliži tome.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

Valensija sa dva gola srušio Katar na otvaranju Mundijala

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE