Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Kvartet vodećih na Istoku bez greške

Kolo pre kraja prvog dela prvenstva i dalje je otvoreno pitanje ko će na zimski odmor sa titulom jesenjeg prvaka.
Trenutno stanje na tabeli govori da su Budućnost i Radnički jedini kandidati za titulu. Sve će ipak biti jasnije nakon odluke drugostopenog disciplinskog organa i Izvršnog odbora FSRIS po žalbama na 3 utakmice Popovčana.
Da li će jesenja titula otići u Pirot, Popovac ili nakon odluke disciplinskih organa u Leskovac, znaće se ipak posle utakmica poslednjeg, 15. kola.
A u pretposlednjem, 14. kolu sigurne igre i pobede vodećeg kvarteta.
Budućnost je predvođena Dušanom Milanovićem slavila u derbiju kola u Jagodini. Milanović je postigao prvi, a nad njim je napravljen i prekršaj za jedanaesterac koji je na kraju doneo i pobedu Popovčanima.
Piroćanci su posle tri utakmice “posta” upisali trojku u duelu sa Topličaninom. Prokupčani su se dobro držali čitav sat, a Radnički je u poslednjih pola sata golovima Dojkića, Božidara Mančića i Đurovića stigao do pobede.
Dubočica je sa Rosulje odnela sva tri boda. Leskovčane je posle pauze zbog kartona predvodio kapiten Dušan Savić koji je postigao sva tri gola za Dubočica, od toga dva iz penala. Vlasotinčani su kraj meča dočekali sa igračem manje na terenu i bez prave prilike da ozbiljnije ugroze pobedu gostiju.
Radnički je u Svilajncu, teže nego što to rezultat pokazuje, pobedio Timok rezultatom 5:1. Domaći su rano poveli u 7., gosti već u 9. minutu stigli do izjednačenja. Radnički je predvođen dvostrukim strelcem Danijelom Zlatkovićem na kraju stogao do ubedljive pobede.
U paraćinskom derbiju nije bilo pobednika. Skoro hiljadu gledalaca imalo je priliku da vidi četiri gola, preokret, a za sve prikazano fudbaleri Jedinstva i SFS Borca nagrađeni su aplauzima.
Dunav je u derbiju začelja lako izašao na kraj sa Brzim Brodom. Car Konstantin je poražen na Bubnju u duelu sa Meševom, pa su šanse Nišlija za opstanak već sada u domenu teorije.
Zanimljivo je bilo u Trgovištu gde je Timočanin prekinuo seriju od 5 uzastopnih pobeda domaćina. Pčinja je golovima Vasilkovića i Stoilkovića poveća u prvom poluvremenu. Gosti su u nastavku preko Stojanovića i Stojadinović stigli do vrednog boda.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok