Search
Close this search box.
received_650184880107659
VREME ČITANJA: 2 min

Đorđević za jesenju titulu

Dva pravedno dosuđena penala za domaće donela su jesenju titulu ekipi Zvezdare.
Početak susreta je doneo izjednačeni igru između dva šesnaesterca. Posle prvog kornera za domaće sa desne strane koji je izveo Đorđević dosuđen je penal za Zvezdaru.
Na jednog igrača domaćih praktično na izlasku iz kaznenog prostora neoprezno je startovao kapiten Torlaka Tošković. Siguran sa 11 metara bio je kapiten popularnih “Bulki” Filip Đorđević 1:0.
Do odlaska na odmor domaći sastav je kontrolisao igru pa nije bilo promene rezultata.
U drugom poluvremenu Zvezdara nešto povučenija, a Torlak odlučniji. Gosti su izveli sjajnu kontru u 57. minutu. Po levoj strani je prošao Nemanja Vuković, ubacio loptu u sredinu gde je Nemanja Janković sa 14-15 metara lako pogodio gol 1:1.
Posle primljenog gola Zvezdara je polako ponovo preuzela inicijativu. U 69. minutu Đorđević je izveo korner, Vuk Vuković je tukao glavom, a desni bek gostiju Jovanović sa gol crte izbio loptu u polje.
Kad se približio kraj utakmice i kad se mislilo da neće biti promene rezultata kardinalna greška u odbrani gostiju. Štoper Pražić je bespotrebno zadržavao loptu, uporni Vukićević je bio spretniji, krenuo ka golmana Šefiku, a Pražić ga je oborio rukama.
Drugi penal za domaće i crveni karton za Pražića, odnosno drugi žuti. Siguran izvođač najstrože kazne po drugi put je bio Filip Đorđević za pobedu i siguran vrh tabele.
Sa igračem manje Torlak nije uspeo ozbiljnije da zapreti. Nakon poslednjeg zvižduka sudije Nikolića nastalo je veliko slavlje igrača i navijača domaćeg tima.
Šef struke Zvezdare Zdravko Kovačević izjavio je:
”Izuzetno teška utakmica protiv kvalitetne ekipe Torlaka, ali ipak zalužena pobeda moje ekipe. Sve čestitke gostima koji su novi u ligi, ali su pokazali izuzetan kvalitet. Naravno i moji igrači zaslužuju sve pohvale na sjajnim patijama i prvom mestu.”
U poslednjem 15. kolu Srpske lige ”Beograd” narednog vikenda Zvezdara gostuje Radničkom u Obrenovcu, dok će Torlak ugostiti Teleoptik.
Zvezdara – Torlak  2:1
Stadion: FK Zvezdara, gledalaca: 400, strelci: 1:0 Đorđević 17.minut, 1:1 Janković 57.minut, 2:1 Đorđević 85.minut, sudija: Aleksandar Nikolić, pomoćnici: Željko Šolajić i Marko Stojković, žuti kartoni: Vuković (Zvezdara), Pražić, Grubišić (Torlak), crveni karton: Pražić (Torlak).
Zvezdara: Nikolić, Beriša, Rak, Maksimović, Milićević, Gusnić, Vukićević, Vuković (Čobeljić), Janković (Lekić), Đorđević, Todorović.
Torlak: Šefik, Jovanović, Rakonjac, Hebilji (Grubišić), Čvorić, Pražić, Janković (Jeremić), Tošković, Šarić, Vuković, Pajković (Jovančić).
Foto: DP

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd