Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Žalbe rivala na tri utakmice, Budućnost virtuelni lider Istoka

Budućnost iz Popovca je posle pobede nad Topličaninom preuzela lidersku poziciju na tabeli Srpske lige Istok.
Mnogi to vođstvo nazivaju virtualnim, a iz pojedinih klubova najavljuju da će žalbe na 3 utakmice Popovčana biti rešene u korist rivala.
Meševo je podnelo žalbu na utakmicu Meševo – Budućnost (1:3) zbog nastupa mladog golmana Dušana Stamenkovića bez overenog specijalističkog lekarskkog pregleda. Utakmica je odigrana 24. septembra.

Iz Meševa je stigla informacija da je utakmica registrovana u njihovu korist službenim rezultatom 3:0. Posle toga novih informacija ili zvanične potvrde ovakve odluke nije bilo.
Po istom osnovu žalio se OFK Brzi Brod na utakmicu koju je Budućnost 2. oktobra dobila rezultatom 5:1. Iako postoje informacije da će i ova utakmica biti registrovana službenim rezultatom 0:3 za OFK Brzi Bord, zvaničnih informacija još uvek nema.

I konačno zbog administrativnog propusta oko registracije jednog igrača Popovčana, podneta je žalba i na utakmicu 10. kola Budućnost – Dubočica 2:2 (16. oktobar). U Leskovcu kažu da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom 0:3, i da su Popovčani priznali grešku.
Drugih informacija nema, a vreme prolazi. Možda se čekalo imenovanje novog – starog disciplinskog sudije FSRIS Ivana Nikolića.
U slučaju da budu prihvaćene sve tri žalbe doći će do značajnih promena na tabeli. Piroćanci će se vratiti na lidersku poziciju, sa 3 boda prednosti u odnosu na Dubočicu.
Gde će biti Budućnost to je sada teško i pretpostaviti. Sa 7 bodova manje koliko su osvojili u ove 3 utakmice Popovčani će već biti na 5. mestu sa 24 boda. Da li će i kolike biti druge kazne i da li će biti i oduzimanja bodova, biće poznato nakon odluka nadležnih organa FSRIS.

Foto: Bilteni Srpske lige Istok

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok