Search
Close this search box.
New Project (17)
VREME ČITANJA: 2 min

Bubanj doneo bod Grafičaru, Sloboda bolja od Metalca

Odigrane su još dve utakmice 15. kola Prve lige Srbije. Grafičar je bod je osvojio golom u samom finišu meča. Sloboda je na krilima dvostrukog strelca Šušnjara savladala Metalac.
Klizio je Grafičar ka trećem porazu u prvenstvu, ali se izvukao golom u sudijskoj nadoknadi. Radnički iz Sremske Mitrovice je odigrao dobar meč. Dva puta je imao prednost, bio na putu prvog trijumfa na gostovanjima, ali nije izdržao do kraja. Konačan rezultat vrlo zanimljive utakmice odigrane na terenu iza južne tribine stadiona “Rajko Mitić” postavljen je pred sam kraj meča.
Sremci su poveli u 13. minutu golom Stefana Ilića, koji je iskoristio pravovremeno dodavanje Gajića, izbegao ofsajd zamku i preciznim udarcem savladao Manojlovića. Bio je to jedini gol u prvom poluvremenu, ali i znak da će “grafosi” u drugom delu meča krenuti još ofanzivnije.
Izjednačenje je stiglo u 53. minutu. Knežević je uputio oštru loptu ka golu rivala, nju je zahvatio Nikola Mituljkić i mreža gostiju se tresla – 1:1. U tom delu utakmice Grafičar je imao potpunu inicijativu, ali je sevnula kontra gostiju. Ponovo jedna dubinska lopta, ovoga puta kroz sredinu za Krstu Đorđevića koji je rutinski šalje ispod Manojlovića – 1:2. Konačan rezultat ovog veoma dinamičnog susreta postignut je u prvom minutu nadoknade utakmice. Strelac je bio Mateja Bubanj, koji je pokazao visok nivo snalažljivosti u kaznenom prostoru rivala.
U drugom meču nedeljnog popodneva Sloboda je u Užicu savladala Metalac sa 2:0 (1:0) zahvaljujući sjajnim golovima Đorđa Šušnjara. Napadač crveno-crnih mrežu gostiju tresao je u 31. i 89. minutu. Sloboda je tako, posle tri utakmice u nizu koje je odigrala bez datog, ali i primljenog gola, upisala važnu pobedu kojom se penje na šestu poziciju.
Sa druge strane, Metalac je nastavio svoj sunovrat, vezao je i treći poraz i za kratko vreme skliznuo u plej-aut zonu. Definitivno je jasno da ona promena trenera od pre nekoliko nedelja nije donela željeni ni efekat, a ni rezultat. Metalac je u krizi, a crnu seriju rezultata pokušaće da prekine narednog vikenda kada ga očekuje još jedno gostovanje, ovoga puta na Novom Beogradu ekipi Radničkog.
Preuzeto sa: maxbetsport.rs          foto: GFK Sloboda

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE