Search
Close this search box.
New Project (4)
VREME ČITANJA: 2 min

Tri utakmice i tri minimalne pobede domaćina

Skromno subotnje popodne na prvoligaškim terenima. Tri utakmice, ukupno tri gola i tri pobede domaćina minimalnim rezultatom.
U duelu starih rivala na Ubu domaće Jedinstvo savladalo je Mačvu iz Šapca – 1:0 (0:0). Trenutak odluke dogodio se u 49. minutu kada je Avrić glavom asistirao Karikariju, a mladi napadač iz Gane rutinski savladao Samurovića. Bio je to peti gol u sezoni letošnjeg pojačanja Ubljana koji sve više skreće pažnju na sebe.
Inače, tokom cele utakmice vodila se ravnopravna borba, sa dosta trčanja i duela. Nije bilo puno izrazitih prilika, mada su Šapčani imali dve dobre šanse za izjednačenje. Kao posledica slabe realizacije je prekid niza od pet utakmica bez poraza, tako da Mačva ostaje u plej-aut zoni. Jedinstvo se ovim trijumfom probilo do pete pozicije na tabeli Prve lige Srbije.
Jedan gol odlučio je pobednika i u Pančevu gde je Železničar, pred oko 1500 gledalaca, savladao OFK Vršac. Banatski derbi odlučio je gol Daria Grgića u 39. minutu susreta. Pančevci su nanizali četiri trijumfa na svom stadionu i sada su se osamili na trećoj poziciji. Vrščani će i posle ovog kola ostati na visokom petom mestu.
Trener Železničara, Tomislav Sivić, bio je zadovoljan posle osvajanja celog plena.
“Jako važna pobeda za nas protiv jedne vrlo kvalitetne ekipe, koja zna da igra fudbal i koja je u finišu mogla da kazni naše promašaje. Srećom, to se nije dogodilo, a mi zaista moramo da poradimo na realizaciji, jer je neprihvatljivo da iskoristimo samo jednu od pet-šest zrelih prilika na utakmici” – rekao je Sivić posle meča.
Ove subote igralo se i u Kruševcu gde je Trajal, takođe minimalnim rezultatom, ostvario pobedu u derbiju začelja sa Loznicom. “Gumari” su do prve pobede posle 35 dana i pet uzastopnih kola, stigli zahvaljujući pogotku Krstića u 21. minutu. Trajal je ovim trijumfom preskočio na tabeli Loznicu, koja bi mogla da preuzme “fenjer” od Zlatibora, ukoliko Čajetinci naprave iznenađenje i u nedelju savladaju IMT.
Preuzeto sa: maxbetsport.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE