Search
Close this search box.
New Project (8)
VREME ČITANJA: 3 min

Požežani nisu uspeli da iskoriste igrača više i jedanaesterac, Pejović heroj Borca

Fudbaleri Požeške Sloge i Čačanskog Borca odigrali su bez golova (0:0) u utakmici 11. kola Srpske lige “Zapad”.
Neverovatna utakmica odigrana je u Požegi. Sloga je bila bolji rival, stvarala je veliki broj prilika, ali lopta nikako nije htela u gol. Čačani su u ovom susretu imali mnogo sreće, ali i neverovatnog Nikolu Pejovića na golu.
Izuzetno loših i nezanimljivih prvih 45 minuta na stadionu u Požegi. Viđene su samo dve prave šanse za gol. Iako je Borac imao veći posed u prvom poluvremenu, bolje šanse za pogodak imali su domaći fudbaleri.
Prva prilika viđena je u 10. minutu kada je Plazinić prošao po desnoj strani, ubacio loptu, ali je udarac Lazarevića sa tri metara odbranio Pejović. Lazarević je bio u padu, pa ostaje utisak da je malo lošije reagovao nego što je želeo.

Druga, stopostotna šansa za pogodak viđena je u 33. minutu. Pejović je pogrešio i dodao loptu u noge Vraniću, koji je imao samo protivničkog golmana ispred sebe, ali Pejović ispravlja svoju grešku i sjajno reaguje.
Prvo poluvreme je završeno bez golova, a u drugom su svi očekivali da mogu videti mnogo bolji fudbal i više šansi. Pre svega, svi su bili željni golova na ovoj utakmici, ali i boljeg fudbala definitivno.
Nepuna tri minuta nakon početka drugog poluvremena, Žerjal postiže pogodak, koji biva poništen, jer je lopta prethodno izašla van terena. Bila je ovo još jedna odlična prilika da domaćin dođe do prednosti.
U 60. minutu Baždarević, koji je ušao samo tri minuta ranije, imao je dobru priliku, ali je šutnuo preko gola. Na drugoj strani Plazinić je pokušao udarcem sa desne strane, ali je Pejović još jednom bio na visini zadatka.

Znatno olakšan posao za Požežane u 70. minutu kada je Kuveljić dobio drugi žuti karton što je značilo da mora da napusti teren i da će Borac ostati sa deset igrača na terenu.
Još jedna dobra prilika i još jednom se u njoj našao Arsenije Vranić. Nakon centaršuta Gogića sa ivice šesnaesterca, Vranić je bio najviši u skoku, ali je udarac glavom završio pored gola.
Silni napadi domaćih rezultirali su padom koncetracije u odbrani Čačana. U 83. minutu po levoj strani prolazi Žerjal, ulazi u šesnaesterac, Mijailović ga obara i sudija pokazuje na kreč.
Kapiten Plazinić preuzima odgovornost i promašuje ceo gol. Lopta je prošla pored desne stative golmana Nikole Pejovića. Neverovatno koliko gol nije hteo domaće u ovom susretu.

Još jednu fantastičnu priliku propustio je Vasiljević. U situaciji jedan na jedan sa golmanom bio je nesiguran. Pejović sjajno reaguje po ko zna koji put na ovoj utakmici i sprečava Vasiljevića da postigne gol.
88. minut sjajan šut Gogića sa ivice šesnaesterca i još bolja intervencija fantastičnog Nikole Pejovića. Čovek koji je spasio Borac ubedljivog poraza danas.
Poslednja prilika viđena je u poslednjih nekoliko sekundi utakmice, a imali su je gosti. Sa nekih petnaestak metara šutirao je Vukašin Marković, ali je lopta otišla malo iznad prečke.
Utakmica je završena bez golova, a utisak je da je moglo da ih bude zaista mnogo, pogotovo u mreži Čačana.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad