Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Paraćinci slavili u Prokuplju

Fudbaleri SFS Borca pobedili su danas u Prokuplju domaći Topličanin rezultatom 0:2 u utakmici 10. kola Srpske lige Istok.
Pobednik je odlučen golovima u drugom poluvremenu, ali je od prvog sudijskog zvižduka bilo jasno da su gosti u Prokuplje doputovali sa jasnim ciljem da osvoje sva tri boda.
U prvih 45 minuta nije bilo onih pravih prilika za gol. Gosti su loptu češće imali u svom posedu, ali promene rezultata nije bilo.
Pritisak Paraćinaca u nastavku je postao još jači, a prvo vredno pomena je pokušaj Mijatovića sa ivice šesnaesterca, ali je bio izblokiran pa je lopta otišla u korner.
Ređali su se napadi Paraćinaca, pa je posle jednog od kornera Mijatović ponovo šutirao sa 14-15 metara ali se sve završilo novim kornerom za goste,
Domaćin se na početku drugog opredelio za igru na kontranapade koji su se uglavnom završavali na do linije šesnaesterca SFS Borca.
U 75. minutu Matija Pavlović je primio loptu u šesnaestercu domaćina, oslobodio se čuvara i iskosa sa leve strane iznenadio golmana Novakovića i doveo Borac u vođstvo.
Još jedna greška odbrane Topličanina skupo je koštala domaćina. Dugo je trajala akcija Borca u 83. minutu, lopta je na ivice šesnaesterca došla do Jovana Anđelkovića koji je varkom tela obezbedio sebi prostor, krenuo sam ka golu i poslao loptu pod samu prečku.
Ovom pobedom SFS Borac je prekinuo seriju od 4 utakmice bez trijumfa. Topličaninu je ovo 4 susret bez pobede na početku serije gde Prokupčane do kraja jeseni, osim duela sa Timokom, očekuju i susreti sa 4 vodeće ekipe u ligi.

 

 

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok