Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Budućnost u Paraćinu nastavila seriju bez poraza

Fudbaleri Budućnosti su i posle gostovanja u Paraćinu bez poraza, imaju učinak od 7 utakmica i 2 remija.
Popovčani su pobedili SFS Borac rezultatom 0:1 u utakmici koja je mogla da zadovolji ukuse nekoliko stotina gledalaca na stadionu u Paraćinu. Igralo se otvoreno, a posle početnog odmeravanja snaga na red su došle i prilike.
U 24. minutu nezaustavljivi Dušan Milanović je imao prvu priliku, ali je njegov udarac sa 6 metara zaustavio golman Marko Ostojić. Isti igrač je posle brze akcije gostiju u 29. minutu šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta završila iznad prečke. Minut kasnije Milanović je sa 14-15 metara uzdrmao stativu gola Paraćinaca.
Revanširali su se na drugoj strani fudbaleri SFS Borca: u 30. minutu prečka je zaustavila udarac jednog od igrača Borca, a u nastavku akcije Jovan Anđelković je imao odličnu priliku, ali je iskosa sa desne strane šutirao pored gola.
U 41. minutu najpre greška igrača Borca koji su izgubili loptu na tridesetak metara od svog gola. Nikolić je sjajno proigrao Milanovića koji je iskosa sa leve strane, gotovo sa gol aut linije, iznenadio golmana Ostojića i poslao loptu u bliži, levi donji ugao.
U nastavku ofanziva domaćina, lopta je bila češće u posedu Paraćinaca ali su Popovčani bili opasniji iz brzih kontranapada.
Pravih prilika za gol nije bilo sve do 66. minuta kada je Mitković izblokiran na petercu SFS Borca. Dva minuta kasnije brza kontra gostiju, ali je Milanović šutirao pored gola.
U sledećem, 10. kolu Budućnost u Popovcu, u derbiju kola dočekuje Dubočicu. SFS Borac gostuje u Prokuplju gde će odmeriti snage sa ekipom Topličanina.

 

 

 

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok