Search
Close this search box.
New Project (6)
VREME ČITANJA: 2 min

Smederevo i Borac odigrali bez golova

Fudbaleri Smedereva i Borca odigrali su bez golova (0:0) u derbiju 9. kola Srpske lige “Zapad”.
Izuzetno nezanimljiv susret, bez ijednog pogotka. Na trenutke smo imali prilike da vidimo par dobrih i interesantnih akcija, ali je falila završnica. Počelo je mirno i jedni i drugi su opipavali puls protivnika. Veći posed imala je ekipa Smedereva, ali nije bilo nekih ozbiljnijih situacija iz kojih su mogli da ugroze gol gostiju.
U 25. minutu desila se najozbiljnija prilika u prvom delu utakmice. Grbović je dodao do Kuveljića čiji šut biva izblokiran i gosti dobijaju korner iz kojeg nisu uspeli da stvore ništa ozbiljnije. 29. minut i prvi udarac prema golu gostiju. Sjajno je po desnoj strani prošao mladi Nikola Jovanović, šutirao je, ali je lopta završila pored gola.
Prvo poluvreme je završeno bez golova, a praktično su viđene samo dve ozbiljnije prilike za gol. Publika na stadionu u Smederevu nije imala prilike da vidi mnogo toga u prvom delu igre. Na odmor se otišlo sa najnepopularnijim rezultatom, pa su svi očekivali i nadali se da će drugo poluvreme biti bolje i sadržajnije.
Petnaestak minuta nakon početka drugog poluvremena, Nikola Jovanović je imao najbolju priliku na meču, ali je fantastičnom intervencijom Pejović sprečio loptu da uđe u gol. Na drugoj strani, u 66. minutu najbolja prilika za Čačane. Žerađanin je zavrnuo loptu sa leve strane, a u petercu je za malo zakasnio Toplica Grbović, koji sa tri metara nije uspeo da dotakne loptu i ubaci je u gol.
Pejović je u 71. minutu još jednom odlično reagovao. Fantastičan šut Jordana Jovanovića, ali još bolja reakcija Pejovića, posle koje domaći dobijaju korner iz kojeg nisu stvorili nikakvu opasnost. Moramo iskoristiti priliku da pohvalimo golmana gostiju Pejovića, koji je zaista branio fantastično na ovom susretu.
Na desetak minuta do kraja domaći su krenuli na sve ili ništa. Borili su se i želeli da na bilo koji način dođu do sva tri boda. Čačani su bili zadovoljni i nerešenim rezultatom, pa su na svaki mogući način gledali da ne prime pogodak. Smederevci su želeli da ostanu ne poraženi i jurišali su ka pobedi.
U 84. minutu dogodila se situacija koja je znatno pomogla gostujućoj ekipi da ne primi pogotak. Jordan Jovanović faulira Miloševića i dobija drugi žuti karton na utakmici. Smederevci su poslednjih pet-šest minuta plus nadoknadu morali da igraju sa igračem manje.
Do kraja utakmice viđena je još jedna prilika za gol. U poslednjem napadu loptu je skoro sa centra vukao Baždarević. Došao je do protivničkog šesnaesterca, komplikovao i na kraju nije uspeo da doda do Žerađanina koji je bio sam. Međutim, lopta mu se vraća u noge, on dodaje do Miloševića, koji šutira daleko iznad gola. Nakon ove akcije začuo se zvižduk sudije koji je označio kraj utakmice.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad