Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

U 9. kolu Srpske lige Istok više zanimljivih duela

Utakmicama 9.kola ovog vikenda se nastavlja prvenstvo u Srpskoj ligi.
Iako neće biti međusobnog odmeravanja snaga vodećeg kvarteta, ne znači da neće biti i zanimljivih duela.
U subotu će u Sportskom centru Orion u Mrštanu snage odmeriti bivši prvoligaši Dubočica i Timok. Leskovčani žele da se iskupe za poraz u Pirotu. Zaječarci sa puno motiva dolaze na jug, iako su do sada zabeležeili pobedu samo u duelu sa Car Konstantinom.
Lider gostuje u Prahovu. Radnički je prema do sada prikazanim igrama apsolutni favorit u duelu sa pretposlednjom ekipom na tabeli. Dunav je i dalje bez pobede i sa malo nade da će prvu trojku upisati protiv Piroćanaca.
Timočanin u Knjaževcu dočekuje Radnički iz Svilajnca, dok u Meševu gostuje Jagodina. U ovim utakmicama publika očekuje dobar fudbal rivala koji se nalaze u usponu forme. Dosta vatre biće i u Trgovištu gde Pčinja dočekuje Vlasinu rešena da zabeleži prvu pobedu u sezoni.
Nedeljni program donosi prepodnevni matine sa dva zanimljiva duela.
Duel Paraćinaca i Popovčana je po pozicijama na tabeli i derbi kola. Budućnost želi da održi korak sa liderom iz Pirota. SFS Borac na svom terenu planira povratak na pobednički kolosek posle 3 utakmice bez trijumfa.
Na niškom Bubnju Car Konstantin dočekuje Jedinstvo sa imperativom pobede. Mogu li Nišlije do prvih bodova i buđenja nade u opstanak zavisiće umnogome od Paraćinaca koji teško daju, ali i još teže primaju golove sa drugom najboljom odbranom u ligi.
Vikend na Istoku zatvara se u Brzom Brodu gde gostuje Topličanin. Domaćinu su bodovi neophodni za beg sa dna tabele. Prokupčani bi pobedom mirnije ušli u završnicu jeseni gde ih u poslednjih 6 kola očekuje težak raspored i dueli sa kvartetom vodećih timova na tabeli.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok