Search
Close this search box.
viber_slika_2022-10-04_23-00-30-689
VREME ČITANJA: 2 min

Amaterska reprezentacija FSB na finalnom turniru UEFA regionalnog Kupa

Amaterska reprezentacija FS Beograda postigla je veliki uspeh na kvalifikacionom turniru grupe 8 za UEFA Regionalni Kup. Takmičenje je danas završeno u Hrvatskoj (Vodice, Dugopolje i Zadar).
Beograđani će se na finalnom turniru naći prvi put posle nastupa u Portugaliji 2011. godine kada je osvojena bronzana medalja.
Pobedom od 3:0 (0:0) u poslednjoj utakmici ovog takmičenja nad Amaterskom reprezentacijom Malte izabranici selektora Gorana Jankovića plasirali su se na finalni turnir ovog takmičenja. koje će se održati u drugoj polovini juna meseca 2023 godine (domaćin još nije poznat).
Beograđani su tako imali 4 boda kao i drugoplasirani Split, ali je selekcija Beograda imala bolju gol razliku (4:1 u odnosu na 3:2 Splićana) i tako trijumfovala. Maltežani su poslednji bez  pobede.
Sama utakmica nije izgledala tako lako kako pokazuje rezultat. Pobeda je mogla biti i ubedljivija. Ipak borbeni Maltežani slomljeni su u drugom delu utakmice i to pogocima kapitena Miloša Šarića u 50. minutu, Marka Gavrilovića u 62. minutu i Nemanje Vukovića iz penala u 71. minutu.
Amaterska reprezentacija FS Beograda je meč protiv Malte počela u sastavu: Bojović, Miljković, Filipović, Paić, Marinković, Janković, Tošković, Pavlović, M. Gavrilović, Vuković i Šarić. U igru su ušli još golman Novaković, kao i igrači Rašković, Gavrilović, Stanković i Baković. Naravno, uspehu su doprineli Milicanović i Vukić, koji su bili u sastavu u prvoj utakmici na turniru protiv Splićana (1:1).
Selektor ekipe Beograda je Goran Janković, treneri su Slaviša Jeremić i Bojan Miletić. U stručnom štabu su još Sportski direktor FS Beograda Duško Milanović, fizioterapeut Aleksa Milošević i ekonom  Bojan Miletić. Vođe puta su bili generalni sekretar FS Beograda Miloš Mirković i Miroslav Stojanović.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd