Search
Close this search box.
New Project (8)
VREME ČITANJA: 2 min

Želja demolirao Metalac, goleada na Zlatiboru

Odigrano je još četiri utakmica 9. kola Prve lige Srbije.
Nedeljno fudbalsko popodne kod prvoligaša otvoreno je duelom Novog Sada i Radničkog sa Novog Beograda koji je bio i derbi donjeg dela tabele. “Kanarinci” su golom iskusnog Vladana Milosavljeva pobedili 1:0 što im je tek drugi ovosezonski trijumf.
Gol odluke postignut je u 35. minutu utakmice, koju su gosti završili sa igračem manje na terenu zbog isključenja nekadašnjeg beka Partizana, Rajka Brežančića.
Meč između Železničara i Metalca trebao je da bude pravi derbi ove runde, ali su Pančevci odigrali sjajno i raspucano, pa su ostvarili vrlo ubedljiv trijumf – 4:1. Poveli su gosti u 31. minutu preko bivšeg igrača Železničara, Lazara Miloševa. Ipak, već do odlaska na odmor “dizelka” je preokrenula i to golovima odličnog Darija Grgića.
Početkom drugog dela meča vođstvo je duplirao perfektnim pogotkom iz slobodnog udarca Ognjen Dimitrić, da bi petnaestak minuta pre kraja Aleksandar Simčević stavio tačku na izuzetno izdanje Pančevaca i prvu pobedu Tomislava Sivića, od kako je seo na klupu Železničara.
Odličan duel, pun preokreta, viđen je na zlatiborskoj “Švajcariji” gde je Inđija pobedila domaći Zlatibor sa 3:2. Već u petom minutu Milanović je doveo Čajetince u vođstvo, ali je bivši fudbaler Zlatibora, Nikola Nedeljković, u 21. minutu nivelisao rezultat. Početkom drugog poluvremena Slaviša Stojanović je bio precizan sa “bele tačke” i Inđija je stekla prednost.
Usledila je bolja igra Zlatibora koja je donela izjednačenje u 77. minutu preko Luke Čumića, kao i još nekoliko prilika za totalni preokret. Kazna je stigla u 82. minutu golom još jednog bivšeg igrača Zlatiboraca, Dragana Radosavljevića, pa se Inđija vraća kući sa celim plenom.
Fudbaleri IMT-a su sigurnom igrom savladali Radnički iz Sremske Mitrovice – 2:0. Po jedan gol viđen je u oba poluvremena. Prvo je Vladimir Radočaj u 24. minutu doveo domaćina u vođstvo, a konačan rezultat postavio je Uroš Stamenić u 82. minutu susreta. IMT sa četiri pobede u poslednjih pet kola drži korak za vodećim Grafičarom, dok Sremci i dalje ostaju u donjem delu tabele.
Poslednji meč ovog kola igra se u ponedeljak između Rada i Mačve. Na vrhu tabele nema većih promena. Grafičar ima bod više od drugoplasiranog IMT-a, dok su na deobi trećeg mesta Inđija, Železničar i OFK Vršac.
Izvor: maxbetsport.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE