Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Najava 6. kola Srpske lige Istok – derbi u Pirotu

Ovog vikenda na programu su utakmice 6. kola Srpske lige Istok. Derbi kola igra se u Pirotu gde vodeći Radnički dočekuje trećeplasirani SFS Borac iz Paraćina.
Piroćanci u derbi ulaze sa stopostotnim učinkom i svih 5 pobeda. Posebno vredne bile su one ostvarene na teškim gostovanjima u Jagodini i Vlasotincu.
Paraćinci putuju u Pirot na krilima sjajne serije bez poraza. SFS Borac je poslednji poraz u zvaničnoj prvenstvenoj utakmici doživeo maja 2021. godine. U ovoj sezoni sa skorom od 4 pobede i remijem Paraćinci su jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone.
Dosta uzbuđenja biće i u Popovcu gde drugoplasirana Budućnost dočekuje Timočanin. Popovčani žele nastavak serije uspeha. Knjaževčani u ovaj duel ulaze rešeni da naprave iskorak ka samom vrhu tabele.
Dubočica u SC Orion u subotu dočekuje OFK Brzi Brod gde će na klupi i zvanično debitovati novi trener Dejan Čelar. Očekuje se i prvi nastup iskusnog internacionalca Marka Momčilovića koji je pojačao Dubočicu poslednjeg dana prelaznog roka.
Timok u Zaječaru dočekuje Meševo u duelu ekipa čije su ambicije veće od trenutnog plasmana na tabeli.
U utakmici koja se može nazvati i derbijem juga, Topličanin u Prokuplju dočekuje Pčinju. Obe ekipe ciljaju pobedu. Prokupčani da se učvrste u gornjem delu tabele. Tim iz Trgovišta traži priliku za prvu pobedu u sezoni.
Jagodina kao favorit dočekuje niški Car Konstantin. U sličnoj ulozi je i Radnički koji u Svilajncu dočekuje Dunav.
Kolo u nedelju na Rosulji zatvaraju Vlasina i Jedinstvo. Vlasotinčani u meč ulaze sa imperativom pobede. Paraćinci žele da iskoriste “moranje” protivnika za nastavak serije dobrih rezultata ove sezone.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok