Search
Close this search box.
New Project (8)
VREME ČITANJA: 2 min

Smederevo ostvarilo i petu pobedu

Fudbaleri FK Smederevo, slavili su na svom terenu protiv ekipe Rađevca (2:0) i tako ostvarili petu pobedu u sezoni.
Stadion: FK Smederevo. Sudija: Vlade Đukanović. Žuti kartoni: Maksić, Filipović (Smederevo), Gavrić, Sladojević (Rađevac).
Smederevo: Jović, Kostić, Stojković (Filipović), Zličić, Dimitrijević, Marković, Nikola Jovanović, Bojović (Nešović), Blagojević (Redžić), Maksić, Jordan Jovanović.
Rađevac: Mićić, Ilić, Petrović, Gavrić, Brkić (Bogdanović), Kojić, Glišić (Divljaković), Sladojević, Nikolić (Samurović), Milovanović (Nestorović), Durmić (Trifunović).
Smederevo je petom pobedom u isto toliko odigranih mečeva zadržalo prvo mesto na tabeli Srpskoligaškog Zapada. Rađevac se borio protiv favorita, ali promašene šanse koštale su ekipu iz Krupnja bodova.
Prvu priliku imali su gosti u 21. minutu kada je udarac Kojića iskosa sa leve strane sa pet metara, Jović skrenuo u korner.
Domaći su poveli u 26. minutu. Iskusni štoper Kostić je dugo vukao loptu, dodao do Dimitrijevića, koji se oslobodio čuvara i udarcem po zemlji sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u mrežu (1:0).
Samo šest minuta kasnije Smederevci su duplirali prednost. Korner sa desne strane izveo je Jordan Jovanović, a Dimitrijević je trzajem glavom poslao loptu u gol (2:0).
U nastavku su domaći sigurnom igrom održavali prednost. Sa druge strane gosti su preko centarfora Kojića u dva navrata mogli do gola.
Bilo je to u 59. i 70. minutu, ali je mladi golman Smedereva Strahinja Jović sjajno reagovao. Domaći su imali par šuteva u drugom delu, ali nije bilo opasnosti po gol Rađevca. Na kraju je ostalo 2:0 za Smederevo.
U narednom šestom kolu Smederevo gostuje ekipi Budućnosti u Arilju, dok će Rađevac u Krupnju ugostiti Slogu iz Bajine Bašte.
 
 

 

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad