Search
Close this search box.
New Project (3)
VREME ČITANJA: 3 min

U subotu sve utakmice petog kola SLZ

U subotu se igraju utakmice 5. kola Srpske lige “Zapad”, a i u ovom kolu nas očekuju neke vrlo interesantne utakmice.
Kompletno peto kolo se igra u subotu. Derbi ovog kola igra se u Valjevu, gde će ekipa Budućnost Krušika ugostiti Borac. Valjevci imaju novog šefa struke i polako ulaze u željenu formu. Čačani su poraženi u prethodnom kolu od FAP-a, pa će u ovoj utakmici po svaku cenu ići na tri boda.
Vodeća ekipa Smedereva u utakmicu protiv Rađevca ulazi kao favorit. Trenutno imaju maksimalan učinak, a poslednju pobedu ostvarili su protiv gradskog rivala Mihajlovca. Rađevac je jako dobro startovao, ali su nakon toga usledili porazi protiv Tutina i Reala. Očekuje ih jako teško gostovanje, ali se nadaju da mogu da dođu do pozitivnog rezultata. Taj meč možete pratiti uživo putem Xtip Stream-a, na MerkurXtip kanalu.
Kraljevčani će ugostiti ekipu Mačve. Mačva se nalazi u katastrofalnoj seriji. Trenutno nemaju nijedan bod i prikovani su za dno tabele. To će biti odlična prilika za ekipu Sloge da pokuša da zabeleži prvu pobedu u sezoni. Trenutno imaju dva remija i dva poraza i nalaze se na pretposlednjem mestu.
Na uvek vruće gostovanje u Tutin ide Mladi Radnik iz Požarevca. Ekipa Tutina treba biti zadovoljna dosadašnjim rezultatima u sezoni. Imaju jednu pobedu, dva remija i jedan poraz, a u subotu će pokušati da dopišu još tri boda na ime svoje ekipe. Požarevljani su u prethodnom kolu zabeležili prvu pobedu protiv Sloge (K). Posle katastrofalnog starta, ekipa iz Požarevca će u Tutinu pokušati da nastavi niz osvajanja bodova.
Nadomak Vrnjačke banje, u Podunavcima, gostuje ariljska Budućnost. Trenutno samo jedan bod deli ove dve ekipe. Budućnost još uvek nema poraz u sezoni, ali ekipa Reala ima bod više od Ariljaca. U prošlom kolu, Budućnost je odigrala bez golova sa Tutinom u Arilju, dok je Real slavio protiv Rađevca. Izuzetno zanimljiva utakmica nas očekuje.
Jedan od derbi susreta igra se u Priboju. Domaći FAP će na svom terenu ugostiti ekipu Poleta. FAP je u derbiju prošlog kola savladao Borac u Čačku, dok je u jednoj izuzetno dobroj utakmici Polet poražen od Sloge (P). Pribojske “Kamiondžije” će imati ulogu blagog favorita, ali će i ekipa Poleta imati šta da pokaže. FAP je trenutno drugi, sa dva boda manje u odnosu na Smederevo. Polet zauzima 7. mesto sa dve pobede i dva poraza.
OFK Mihajlovac je sezonu započeo sasvim dobro. Jedini poraz su pretrpeli u prošlom kolu protiv vodećeg Smedereva (1:4). Savladali su Tutin i odigrali nerešeno sa Slogom (K) i Realom. U ovom kolu gostovaće u Bajinoj Bašti, gde će im rival biti ekipa Sloge. Sloga (BB) za sada ima jednu pobedu i tri poraza. Na domaćem terenu su jako dobra ekipa, pa od ove utakmice možemo očekivati dosta.
Na stadionu u Požegi snage će odmeriti domaća Sloga i Takovo. Takovo je u prva četiri kola pretrpelo dva poraza, od Reala i Smedereva. Pored toga zabeležili su i po jednu pobedu i jedan remi. Nisu baš na najbolji mogući način otvorili ovu sezonu, a sada ih očekuje jako teško gostovanje. Sloga (P) je u prošlom kolu odigrala jako dobro protiv Poleta i očekuje se da nastave sa dobrim igrama.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad