Search
Close this search box.
New Project (10)
VREME ČITANJA: 2 min

Pregled kola – Vojvođanska liga „Sever“

Domaćini dominirali u ovom kolu, samo Vojvodina iz Bačkog Gradišta i OFK Vrbas izgubili bodove kući.
Sloga je pobedom nad ekipom Mladosti iz Apatina neočekivano u vrhu tabele. Tri pobede zaređali su Čonopljanci i time se stavili u krug favorita. Apatinci su ponovo loše startovali i sebe stavili ponovo u nezgodnu situaciju.
Prilično lako je slavio domaćin, golovima Vukasa, Ševića, Miloševića i Rajčanjija. Dok je za goste počasni pogodak postigao Dulić (4:1).
Derbi ekipa sa teritorije istog saveza, odigran je u Bačkom Petrovcu i pripao je domaćinu posle preokreta. „Petarda“ u mreži gostiju za opomenu i poruku da nema opuštanja.
Vođstvo u prvom poluvremenu gostima su doneli Kljajić i Radić. Onda je domaćin stupio na scenu i pogotcima Šproha, novajlije Kanje, autogolom Radića, novajlije Kantardžića i Ožvata potpisao ubedljiv trijumf (5:2).
Sa partijama toplo-hladno nastavljaju fudbaleri Bačke 1901 i Radničkog 1918 iz Ratkova. Bačka 1901 je zabeležila prvi trijumf i spakovala gostima četiri pogodaka. Radnički je i dalje dobar na svom terenu, ali isto tako i loš u gostima.
Bačka 1901 je zapečatila pobedu golovima Anđića, Kesića i duplog strelca Rajkovače. Za Ratkovčane golove su postigli Božičić i Filipović (4:2).
Putem vrha nastavlja i Preporod koji je konačno upisao pobedu na gostovanju, posle preokreta savladana je domaća ekipa Vojvodine iz Bačkog Gradišta. Očekivao se drugačiji ishod, ali gosti su pokazali ozbiljnost i pribranost.
Prednost u prvom poluvremenu doneo je kapiten Vojvodine Pelengić, ali su se pitali i gosti, golovima Kopanje i Gnjatovića sa bele tačke overili su pobedu (1:2).
Dva meča završena su istim rezultatom, Bajša i Bratstvo su trijumfovali na svojim terenima (po 4:0). Bajšani su bili bolji od Radničkog iz Bajmoka, dok je Bratstvo trijumfovalo nad Hercegovcem.
Bratstvo se popelo na čelo tabele, dok je Bajša u vrhu, Bajmok i Hercegovac i dalje „kaskaju“. Pobedu Bajši doneli su: Simić, Tresiglavić, Lekaj i Darko Rahić sa penala, a Bratstvo je trijumfovalo zahvaljujući Vemiću, dvostrukom strelcu Makaru i Laziću.
Podela bodova desila se u Vrbasu, gde je domaćin OFK Vrbas prvi put izgubio bodove u sezoni, a Mladost iz Turije mogla je da uzme i sva tri boda. Turijci i dalje zaostaju iako imaju visoke ambicije u ovoj sezoni. Nije bilo golova na utakmici i pored nekoliko šansi (0:0).
Senta je zabeležila prvi trijumf. Spakovala je pet komada u mrežu Obilića i posle katastrofalnog starta konačno slavila. Oba tima još ne mogu da se pronađu, treba im reset kako bi počeli da skupljaju bodove.
Zaslužni za trijumf Sente su Fodor, Savić, Dražić sa penala, Celin i Todorović. Počasni pogodak za goste postigao je Milan Kobilrov (5:1).
 

 

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”