Search
Close this search box.
u Ljubiću
VREME ČITANJA: 2 min

Goleada u Ljubiću, tri boda idu u Požegu

Fudbaleri Sloge iz Požege, savladali su u Ljubiću domaći Polet sa 2:3 u utakmici 4. kola Srpske lige “Zapad”.
U 10. minutu prva ozbiljnija šansa na utakmici. Sa nekih petnaestak metara pokušao je Radojević, falilo je malo sreće, lopta je pogodila prečku. Samo tri minuta nakon toga, stigla je kazna i gosti su poveli.
Lopta stiže do Arsenija Vranića, koji se nalazio na ivici šesnaesterca. Vranić je uspeo da izbaci jednog, pa onda i drugog igrača domaćih, nakon čega je sjajno pogodio donji levi ugao golmana Spasojevića.
Vrlo brzo, Polet se vratio u igru na oduševljenje domaće publike, koja je ovog prepodneva bila u Ljubiću. U 18. minutu odlična akcija i dupli pas Stevlića i Grujičića, koji postiže pogodak za 1:1. Brzo su se domaći vratili u meč i u tim trenucima su delovali kao bolji rival.
Međutim, samo četiri minuta nakon pogotka domaćih, Sloga je opet povela. Lopta je stigla do Plazinića, koji je šutirao sa nekih dvadesetak metara i bio precizan. Sjajna solo akcija Plazinića, koji još jednom donosi prednost svojoj ekipi.
Desetak minuta do kraja prvog poluvremena i još jedan pogodak za goste iz Požege. Kolarević je centrirao sa desne strane po zemlji, a tu loptu je u šesnaestercu dočekao Arsenije Vranić. Vranić je imao lak posao da je sa dva metara smesti u mrežu domaćih. Njegov drugi pogodak i vođstvo gostiju od 1:3.
Samo što je počelo drugo poluvreme, Polet smanjuje rezultat na 2:3. Milutin Bugarčić je centrirao sa leve strane, a sjajnu reakciju glavom imao je Vladimir Stevlić. Kapiten domaćih je tako vratio nadu svojoj ekipi, da mogu da dođu barem do boda.
Gogić je u 73. minutu imao priliku da, vrlo verovatno, stavi tačku na ovaj meč. Bio je u situaciji jedan na jedan sa golmanom, međutim oklevao je i nije uspeo da uputi šut ka golu protivnika. Bila je ovo odlična šansa za goste.
U poslednjem minutu nadoknade, domaći su imali priliku da dođu do boda. Nakon kornera, lopta je stigla do Mirkovića, koji šutira preko gola. Ovo je bila poslednja šansa na utakmici, koju domaći nisu uspeli da iskoriste.
Utakmica ja završena pobedom gostiju iz Požege (2:3). Jako dobra i kvalitetna utakmica, sa dosta golova. Na kraju, slavila je za nijansu bolja ekipa.
Kapiten gostiju, Veljko Plazinić, izneo je svoje utiske o današnjoj utakmici, za naš portal:
“Dosta teška utakmica, po teškom terenu, komšijski derbi. Utakmica koja je pokazala da smo prava ekipa i kad je teško. Ekipa Poleta je odlična, sa dosta dobrih pojedinaca. Mislim da smo zasluženo pobedili i da se polako vraćamo na pobednički kolosek.”

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad