Search
Close this search box.
"Sever"
VREME ČITANJA: 2 min

Tri dana fudbala – 4. kolo Vojvođanske lige „Sever“

Danas je startovala Vojvođanska liga „Sever“, utakmicom Vojvodine i Preporoda. Ostale utakmice igraju se za vikend.
Očekuje nas nekoliko zanimljivih duela i mečeva. Svi mečevi počinju u popodnevnom terminu od 16 i 30 časova.
Jedan meč je trenutno na programu. Bačkogradištanska Vojvodina dočekuje Preporod iz Novog Žednika. Trenutni rezultat na poluvremenu je 1:0 za domaćina.
U subotu će se gledati pet utakmica. Sloga iz Čonoplje će ugostiti OFK Mladost iz Apatina. Sloga je u prethodnom kolu trijumfovala na gostovanju u Senti (1:2). Ekipa OFK Mladost, poražena je na gostovanju u Bačkoj Palanci (4:2). Očekuje se dobar susret starih rivala.
Drugi meč Bačka 1901 igra kao domaćin protiv Radničkog 1918 iz Ratkova. Bačka 1901 je poražena u prethodnom kolu, u Novom Žedniku (2:0), dok je ekipa Radničkog 1918 trijumfovala na svom terenu protiv Mladosti iz Bačkog Petrovca (3:0).
Treći po redu meč igraće domaća Bajša koja dočekuje odličnu ekipu Radničkog 1905 iz Bajmoka. Bajša je u prethodnom kolu poražena na gostovanju u Gajdobri (2:0), dok je ekipa Radničkog 1905 savladala ekipu Vojvodine iz Bačkog Gradišta na svom stadionu (1:0).
U derbiju kola Bratstvo 2019 igraće protiv Hercegovca iz Gajdobre. Bratstvo 2019 je trijumfovalo u prošlom kolu, savladana je ekipa iz Turije (1:2), dok su gosti takođe ostvarili pobedu nad Bajšom (2:0).
Poslednji par dana čine Senta kojoj u goste dolazi Obilić iz Zmajeva. Senta je poražena u prethodnom kolu od Sloge iz Čonoplje na svom terenu (1:2), dok je ekipa Obilića iz Zmajeva izgubila takođe na svom stadionu od ekipe OFK Vrbas (1:2).
U nedelju se igraju dva meča. Ekipa Mladosti iz Bačkog Petrovca će snage odmeriti sa ekipom iz istog saveza – Krila Krajine iz Bačke Palanke. Mladost je u prošlom kolu doživela katastrofu na gostovanju u Ratkovu (3:0), dok je ekipa Krila Krajine bila sigurna kod kuće (4:2).
U poslednjem paru 4. kola, OFK Vrbas će na svom „Šlajzu“ imati derbi duel protiv ekipe Mladosti iz Turije. OFK Vrbas je zabeležio trijumf u prethodnom kolu na gostovanju u Zmajevu (1:2), dok je ekipa gostujućeg sastava zabeležila poraz na svom terenu od Bratstva 2019 (1:2).
Veoma zanimljivo i neizvesno kolo po pitanju rezultata nas očekuje, iako su najavljeni nešto lošiji vremenski uslovi.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”