Search
Close this search box.
Нови пројекат (4)
VREME ČITANJA: 2 min

Prva liga Srbije donela nova uzbuđenja

Popodnevni termin doneo je četiri meča petog kola, a u centru pažnje bio je duel u Pančevu gde je Železničar dočekao ekipu Grafičara.
Derbi pete runde sasvim zasluženo pripao je gostima iz Beograda, koji su ostvarili trijumf rezultatom 3:1. Presudilo je bolje otvaranje meča izabranika Marka Neđića. Već u 6. minutu Nikola Knežević je izveo korner, na drugoj stativi potpuno sam bio je Jovan Mituljikić, kome nije bilo teško da savlada iskusnog Mladena Živkovića. Vođstvo je u 29. minutu duplirao asistent kod prvog Knežević, iskoristivši kardinalnu grešku štopera domaćih Milikića.
“Dizelka” je u 52. minutu uspela da prepolovi prednost rivala. Mituljikić je faulirao Luku Petrovića u kaznenom prostoru, a siguran realizator opravdano dosuđenog penala bio je Strahinja Jovanović. Ipak, samo desetak minuta kasnije lepa akcija gostiju, Miloš Stojčev je asistirao Jovanu Šljiviću, a mladom fudbaleru Grafičara nije bilo puno teško da se upiše u listu strelaca. “Grafosi” su posle ovog trijumfa ponovo na čelnoj poziciji, dok Pančevci ostaju u središnjem delu tabele. Zanimljivo, Železničar je doživeo drugi poraz u sezoni, oba na svom terenu.
Do prve pobede u sezoni fudbaleri Novog Sada stigli su u duelu sa Trajalom i to posle preokreta – 2:1. Kruševljani su poveli u 11. minutu golom Radivojevića, da bi iskusni Srđan Vujaklija izjednačio u finišu prvog dela igre. Veoma značajnu pobedu “kanarincima” doneo je 18-godišnji Luka Serdar u trećem minutu sudijske nadoknade!
Do prve pobede u prvenstvu stigao je i Rad. “Građevinari” su na svom terenu golovima u drugom poluvremenu savladali Radnički sa Novog Beograda – 2:0. Strelci su bili Filip Markišić u 48. i Stefan Mitrović u 80. minutu susreta.
Jedini duel na kome nije bilo golova odigran je u Sremskoj Mitrovici gde su se sastali Radnički i OFK Vršac. Sremci su i dalje bez pobede u sezoni i ubedljivo su najneefikasniji tim lige. Vršac je ostvario prvi remi u prvenstvu i ostaje u gornjem delu tabele kao jedno od prijatnijih iznenađenja dosadašenjeg toka sezone.
 

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE