Search
Close this search box.
Takovo iz Gornjeg Milanovca
VREME ČITANJA: 2 min

Takovo iz Gornjeg Milanovca – Srpska liga “Zapad”

FK Takovo iz Gornjeg Milanovca biće i ove sezone član Srpske lige “Zapad”.
Jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji, osnovan davne 1911. godine. Uvek ljubazni domaćini i uvek prijatni gosti.
Takovo je prošlu sezonu završilo na sredini tabele, na 8. mestu. Igrali su čvrst fudbal i svima se pokazali kao neugodan rival.
Na klupu ekipe iz Gornjeg Milanovca, pred sam početak sezone, seo je Žarko Jovanović. Dobro poznato lice poznavaocima fudbala na Zapadu.
Predsednik FK Takovo, gospodin Vladimir Simić, govorio je o očekivanjima za ovu sezonu:
“Očekuje nas vrlo izjednačena sezona, cilj nam je da budemo u vrhu među prvih pet ekipa, ako nam se ukaže prilika borićemo se za sam vrh, bez bilo kakvog imperativa. Nikom ništa ne dugujemo, niko nama ništa ne duguje, u svaku utakmicu ulazimo fudbalski da pobedimo bez kalkulacija.”
Stiglo je i par novih pojačanja, ali predsednik Vladimir Simić kaže da je najveće pojačanje zadržan kostur ekipe iz prethodnih sezona.
Među pojačanjima su uglavnom mladi i perspektivni fudbaleri, ali tu su i neki fudbaleri, koji već imaju ime i iskustva u ovoj ligi. Pojačanja koja su stigla u Takovo:
Jovan Lukić (Real), Stefan Arsenijević (Sušica), Jovan Krtinić (Sušica), Đorđe Jovetić (Mladi Radnik), Dušan Ćirković (Metalac), Luka Pavlović (Metalac), Luka M. Pavlović (Metalac), Jovan Bogdanović (Zvijezda 09).
U sklopu priprema za novu sezonu, ekipa Takova iz Gornjeg Milanovca, odigrala je i nekoliko pripremnih utakmica.
Protiv Metalca poraz (4:0), protiv Jedinstva iz Konjevića pobeda (3:6), sa Igalom nerešeno (1:1), protiv Budućnost Krušika poraz (2:1).
Zatim protiv Radničkog iz Obrenovca pobeda (0:1), protiv Borca takođe pobeda (0:1), protiv Poleta iz Ljubića poraz (2:1).
Još jedan poraz zabeležen je protiv Budućnosti iz Dudovice (0:2). Poslednja pripremna utakmica protiv Sloge iz Požege, takođe poraz (1:5).
FK Takovo iz Gornjeg Milanovca, odigrao je i prvo kolo u Srpskoj ligi “Zapad”. Protivnik je bila ekipa Tutina, a meč je završen bez golova.
FK Takovo – Lična karta 
Osnovan: 1911
Boja dresova: Plava
Opština: Gornji Milanovac
Stadion: SD Takovo
Kapacitet: 2.500

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad