Search
Close this search box.
Tutin
VREME ČITANJA: 1 min

Tutin – Srpska liga “Zapad”

FK Tutin, uspeo je da se plasira ove sezone u Srpsku ligu “Zapad”, osvajanjem prvog mesta u šumadijsko-raškoj zoni.
Vodili su Tutinci žestoku borbu sa ekipom Jošanice iz Novog Pazara prošle sezone. Na kraju su uspeli da završe na prvom mestu sa dva boda prednosti i time se plasiraju u Srpsku ligu.
Ekipu Tutina od ove sezone sa klupe predvodi eminentni stručnjak Kenan Kolašinac. “Plavi” su u svoje redove doveli i nekoliko pojačanja, a glavni cilj ove sezone je opstanak u ligi.
Dosadašnja pojačanja koja su stigla u FK Tutin:
Amel Hodžić (Jedinstvo 2017), Amel Lakota (Jošanica), Enes Dolovac (Jagodina), Jasin Rašljanin (Sinđelić) i Nazim Hadžibulić (Zlatibor), Stefan Ilić (Radnički Niš).
Odradila je ekipa i jako dobre sedmodnevne pripreme u Sjenici. U sklopu priprema odigrali su i nekoliko prijateljskih utakmica.
Prva utakmica, odigrana je u Beranama, protiv ekipe Bokelja iz Kotora. Slavila je ekipa iz Crne Gore (4:2). U drugoj utakmici, protiv Jošanice, mreže su mirovale (0:0).
Zatim je odigrana još jedna utakmica u Crnoj Gori. Protvnik je bila ekipa Berana, a Tutin je slavio (1:3). Četvrtu i poslednju pripremnu utakmicu, “Plavi” su odigrali protiv Jošanice i slavili ubedljivo (4:1).
Odigrala je ekipa Tutina i prvo kolo Srpske lige “Zapad”. Protvnik im je bila ekipa Takova. Utakmica je odigrana na gradskom stadionu u Tutinu, a završena je bez golova (0:0).
FK Tutin – Lična karta 
Osnovan: 1938
Boja dresova: Plavo-beli
Opština: Tutin
Stadion: Gradski stadion u Tutinu
Kapacitet: 2.788

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad