Search
Close this search box.
Sloga iz Požege
VREME ČITANJA: 2 min

Sloga iz Požege – Srpska liga “Zapad”

FK Sloga iz Požege, posle još jednog drugog mesta u Srpskoj ligi “Zapad”, pokušaće ove sezone da se konačno domogne Prve lige.
Imali su Požežani u prošloj sezoni sve u svojim rukama. Na dva kola do kraja su praktično viđeni kao novi prvoligaši. Ali…
Otišlo se u goste Mladom Radniku u Požarevcu. Kada su svi očekivali pobedu i overu prvog mesta, Sloga je odigrala bledo. Na toj utakmici osvojila samo bod (0:0). Sloboda je to iskoristila i došla do prvog mesta.
Sloga iz Požege
FK Sloga, u sezoni 2021/22
U klubu je došlo do značajnih promena u ovoj pauzi. Došlo je novo rukovodstvo, kao i novi šef struke. Takođe, dosta igrača od prošle sezone nije više u sastavu Sloge.
Novi šef struke postao je Jovan Nikitović, a došlo je i nekoliko novih pojačanja:
Nikola Tasić (Smederevo), Luka Lazarević (Real), Arsenije Vranić (Partizan), Marko Božić (Sloga BB), Nemanja Milunović (Žarkovo) i Filip Gogić (OFK Beograd).
FK Sloga iz Požege je u sklopu priprema za narednu sezonu odigrala i nekoliko prijateljskih utakmica. Slavili su protiv Lazarice (0:4), Sloge iz Bajine Bašte (1:5), Borca 1926 (1:2), Takovo (1:5), a odigrali su i nerešeno protiv FAP-a (2:2).
Učestvovali su i na dvodnevnom turniru u Raški. Na turniru je učestvovalo četiri kluba. Bane (Raška), Jedinstvo (Surčin), Brodarac (Beograd) i ekipa Sloge.
U utakmici polufinala, Sloga je poražena od Jedinstva (1:0). Sutradan u utakmicu za treće mesto savladana je ekipa Bana (2:5), čime je osvojeno treće mesto na ovom turniru.
FK Sloga Požega – Lična karta
Osnovan: 1920
Boja dresova: Plava
Opština: Požega
Stadion: Gradski stadion
Kapacitet: 1.200

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

Sloga iz Požege – Srpska liga “Zapad”

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE