Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

GFK Dubočica iz Leskovca – Srpska liga “Istok”

Fudbaleri leskovačke Dubočice spremni dočekuju početak prvenstva u Srpskoj ligi “Istok”.
O ciljevima niko za sada ne želi da govori javno, a u Leskovcu ističu da ne žele ulogu favorita. Jasno je da izgradnja novog gradskog stadiona znači i obavezu više za stručni štab i pojačani igrački kadar.
Novi gradski stadion u čiju izgradnju će biti uloženo oko 2,5 milijarde dinara biće završen najkasnije do početka prolećne polusezone.  Zbog toga su očekivanja navijača velika, a Leskovčani veruju da će se od sledećeg leta na novom stadionu igrati prvoligaški fudbal.
Do završetka radova na novom gradskom stadionu, Dubočica će svoje utakmice kao domaćin igrati u Sportskom centru “Orion” u Mrštanu. U novu sezonu Dubočica ulazi i sa jačim sastavom, a novi igrači donose iskustvo sa superligaških i internacionalnih terena.

Dubočica

U Dubočicu se vratio iskusni Predrag Đorđević koji je prethodne tri sezone igrao u Radniku iz Surdulice. Đorđević je ponikao u Leskovcu, a pored Crvene Zvezde sa uspehom je nosio i dres Javora, Jagodine, Mladosti iz Lučana i OFK Beograda.
Dres leskovačkog srpskoligaša zadužili su i Marko Milić (IMT), Strahinja Petrović (Timok), Aleksa Kostić Milutinović (OFK Beograd), Vukašin Stanković (OFK Beograd), Marko Đorđević (Radnik Surdulica) i Andrija Anđelić (Sloga Leskovac).
Dubočica je već odigrala prvu zvaničnu utakmicu u ovoj sezonu. U četvrtfinalu Kupa FSRIS Leskovčani su pobedili Pčinju rezultatom 4:1. U polufinalu Leskovčani gostuju u Kruševcu gde će u sredu u 17:30 odmeriti snage sa domaćim Trajalom.
GFK DUBOČICA – Lična karta
Osnovan: 1923
Boja dresova: Crvena
Opština: Leskovac
Stadion: Gradski (u izgradnji)
Kapacitet: 8.200

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok