Search
Close this search box.
New Project (9)
VREME ČITANJA: 1 min

Borac 1926 iz Čačka – Srpska liga “Zapad”

Veliko ime srpskog fudbala, FK Borac 1926 iz Čačka, takmičiće se i sledeće sezone u Srpskoj ligi “Zapad”.
Oni iza sebe imaju jednu sasvim solidnu sezonu. Završili su prvenstvo na četvrtom mestu sa (52) osvojena boda.
U novu sezonu ulaze kao jedan od glavnih favorita za plasman u viši rang. Klub je napustilo nekoliko igrača iz prošle sezone, ali je u klub došlo i dosta novih, kvalitetnih igrača.
Igrači koji su, do sada, pojačali FK Borac 1926:
Nikola Pejović (Rad), David Pavlović (Radnički 1923), Veljko Mijailović (Sloga P), Nikola Vujičić (GFK Jagodina), Strahinja Pantić (Jedinstvo), Marko Marković (Zlatibor), Dušan Kuveljić (Zlatibor), Miloš Janković (GFK Sloboda), Luka Ćorović (Sloga BB), Dajlan Baždarević (Mladi Radnik).
Borac je odigrao i nekoliko pripremnih utakmica do sada. Prva utakmica je odigrana u Čačku. Protivnik je bio Metalac, koji je slavio rezultatom (2:4).
Čačani su drugu pripremnu utakmicu odigrali protiv Jagodine i slavili sa (2:0). Nakon toga usledio je duel protiv omladinaca Crvene Zvezde, a Borac je poražen (0:2).
Poslednje dve utakmice Borac je odigrao protiv Sloge iz Požege i ariljske Budućnosti. U duelu sa Slogom, bolja je bila ekipa iz Požege (1:2).
U generalnoj probi pred početak prvenstva odigrana je utakmica protiv Budućnosti iz Arilja. Meč je završen bez golova (0:0).
FK Borac 1926 – Lična karta
Osnovan: 1926
Boja dresova: Crveno-bela
Opština: Čačak
Stadion: Borca kraj Morave
Kapacitet: 6.574

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE