Search
Close this search box.
Zeljenicar-Sajkas-1
VREME ČITANJA: 2 min

Revanš u Kovilju: Želja na plus dva pred

Revanš u Kovilju: Želja u prednosti – Prvi meč baraža protekao je u dominaciji Železničara, koji je bio u prilici da ostvari i ubedjiviju pobedu.
Da li će pobeda od 3:1 biti dovoljna za „odlučujući iskorak“ ka Vojvođanskoj ligi – Jug, znaće se posle uzvratne utakmice u Kovilju.
Prvi na utakmici su ozbiljnije pripretili gosti: neugodan šut Igračeva u 3. minutu, tik pored gola Blagojevića. Nešto kasnije prilika i za domaćina da uradi nešto više. Lukač spušta loptu Karaču, ali sve se završava nekontrolisanim šutemKaraća.
Promena rezultata u 11. minutu: divan centaršut Karača. Pred golom Šajkaša najbolje se snašao Lukač. Karakteristika prvih dvadesetak minuta igre da su fudbaleri Železničara imali veliku inicijativu. Igra gostiju iz Šajkaša se, uglavnom, orjentisala na pokušaj proigravanja Veselinovića. Šajkaš se postepeno budi i u 36. minutu Kotuljač na najbolji način kažnjava neodlučnost domaće odbrane: dobro odmeren i precizan šut i lopta završava iza leđa Blagojeviča.
Ipak, Železničar na odmor odlazi s rezultatskom prednošću: u 43. minutu velika gužva pred golom Mandića. Opat je „u centru pažnje“ Lukač , koji postiže svoj drugi gol.
I u nastavku utakmice velika inicijativa domaćina. U 47. minutu Vučković izvanredno proigrava Karaća. Nešto kasnije Trbović je u idealnoj prilici. ali ne stiže na ubalenu lotu. Kolosalnu priliku propušta Vučković (57. minut). Lukač pronalazi Vučkovića, koji je u idealnoj poziciji. Međutim, posle njegvog odugovlačenja, fudbaleri Šajkaša otklanjaju opasnost.
Mogao je Lukač da postignu u 71.mionuti svoj treći gol. Dominaciju domaćina potvrdio je Sokolović u poslkednjim trenucima utakmice: beži domaćoj odbrani, sledi šut u sam ugao gola Mandića za konačnih 3:1.
INĐIJA. Gradski stadion: 1000. Sudija: Miloš Šavija (Bačka Palanka). Strelci: 1:0 Lukač u 11, 1:1 Kotuljač u 36, 2:1 Lukač u 43. i 3:1 Sokolović u 89. minutu. Žuti kartoni: Karać (Železničar),Veselinović i Karas(Šajkaš).
ŽELEZNIČAR: Blagojević, Grković, Branković,Bosnić (od 90. Ljubinkovič),, Ninić, Vučković (od 64. Jerković),Trbović, Sudžum, Dubajić, Karać (od 78. Mrkela), Lukač (od 78. Sokolović)
ŠAJKAŠ 1908: Mandić, Gojkov, Pavkov, Alimpić, Karas, Kotuljač (od 64. Panić), Stanković (od 46..Živanov), Veselinović,Nikolaš (od 64. Kovačević), Igračev (od 64. Milanović).

Izvor i foto: Sport IN iz Inđije

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE