Search
Close this search box.
Na Zlatiboru Beograđani
VREME ČITANJA: 2 min

Na Zlatiboru Beograđani najbolji

Na Zlatiboru Beograđani su pokazali najviše od svih. Amaterska reprezentacija FS Beograda pobednik je Kvalifikacionog turnira regiona FS Srbije za UEFA Regionalni kup.
U finalnoj utakmici izabranici selektora Gorana Jankovića savladali su domaćina ovog takmičenja. Reprezentacija Zapadne Srbije posle lošijeg izvođenja jedanaesteraca poražena je sa 7:6. Za 90 minuta igre rezultat jr bio nerešen – 1:1.
Beograđani će tako od 28. septembra do 4. oktobra ove godine u Hrvatskoj, koja je domaćin evropske kvalifikacione grupe 8, predstavljati naš savez. U konkurenciji su još i Malta i Ukrajina.
Pobednik tog turnira igraće na finalnom turniru UEFA Regionalnog kupa.
Kapitenu Luki Kožoviću pobednički pehar koji dodeljuje FS Srbije uručio je Miodrag Janković član Takmičarske komisije FSS.  Radost Beograđana koje su podržavali mnogobrojni gledaoci koji su stigli na ovu utakmicu iz našeg glavnog grada. Trajala je dugo na terenu popularne “Švajcarije”. Nastavila se u holu hotela “Buket” do kasno uveče kada je ekipa krenula za Beograd.
Ovaj uspeh ostvarili su Aleksandar Bojvić, Dejan Vukić, Ivan Stojanović, Luka Kožović, Nikola Jovanović, Luka Svetličić, Miloš Šarić, Dimitrije Gavrilović, Boris Janković, Uroš Pavlović, Vladimir Pavlović, Filip Novaković, Aleksa Rašković, Uroš Rosić, Aleksandar Baković, Marko Ognjanović, Željko Krstović i Đorđe Stanković.
Stručni štab je predvodio i ekipu uspešno vodio selektor Goran Janković sa pomoćnicima Slavišom Jeremićem i Bojanom Miletićem.
Celu ekspediciju organizovao je i vodio na ovom turniru generalni sekretar FS Beograda Miroslav Stojanović. Na utakmicama protiv FS Vojvodine i u finalu nije izostala snažna podrška navijača koje su činili ljudi iz beogradskih amaterskih klubova i zaposleni u FS Beograda.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd