Search
Close this search box.
Pregled 27. kola
VREME ČITANJA: 3 min

Pregled 27. kola Srpske lige “Zapad”

Pregled 27. kola Srpske lige “Zapad”. Vest koja sigurno odzvanja na “Zapadu” je kiks Sloge u Podunavcima. Sloboda bi pobedom protiv Budućnosti mogla da se izjednači sa liderom.

Pregled 27. kola

Lider iz Požege, ekipa Sloge, gostovala je u Podunavcima nezgodnom Realu. Zašto nezgodnom? Upravo su to osetili igrači Sloge. Real je u dva navrata vodio, ali su Požežani ipak uspeli da izvuku barem bod na ovom meču. Golom Stanojevića, Real je poveo. Pri kraju prvog poluvremena Drašković izjednačuje na 1:1. U 76. minutu Cvijanović postiže drugi gol za Real, da bi nakon pet minuta Tešić postavio konačan rezultat. Slogi je prvo mesto uzdrmano. Ko će na kraju izboriti veći rang ostaje nam da vidimo.
Jedinstvo je na svom stadionu dočekalo Sušicu. Domaćini su slavili ubedljivim rezultatom 4:0. Dvostruki strelac na ovoj utakmici bio je sjajni Igor Milanović. Po jedan gol su postigli Marinković i Stevančević. Sušica se sada nalazi u velikom problemu. Izabranici trenera Bate Božovića nalaze se u opasnoj zoni. Trenutno ekipa iz Kragujevca zauzima 14. mesto, koje sigurno vodi u niži rang. Sušica u narednom meču dočekuje RSK, dok će Jedinstvo gostovati u Gornjem Milanovcu.
Derbi meč odigran je pokraj smederevske tvrđave. Pogled na rezultat ne govori baš da je to bio derbi susret. Smederevci su “razbili” Čačane, ubedljivim rezultatom 4:1. Pogađali su redom: Panić, Kilibarda, Milovanović i Zličić. Jedini strelac za Borac bio je Žerađanin u 72. minutu. Smederevo se trenutno nalazi na 6. mestu, dok su Čačani 4. U sledećem kolu Smederevo gostuje u Raški, ekipi Trepče. Borac će na svom stadionu igrati komšijski derbi protiv Kraljevačke Sloge.

Pregled 27. kola

Upravo je Sloga na svom stadionu osvojila zlata vredne bodove. Kraljevčani su slavili protiv Mladog Radnika, minimalnim rezultatom 1:0. Jedini strelac na ovoj utakmici bio je Anđelković. Sloga je ovom pobedom izašla iz zone ispadanja i sada se nalaze na 13. poziciji. Kraljevčanima sada ostaje da se nadaju da Zlatibor neće ispasti iz Prve lige. Na drugoj strani, Požarevljani su već obezbedili opstanak i nemaju za šta da brinu. Mladi Radnik u sledećem kolu dočekuje Real, dok će Sloga igrati već pomenuti komšijski derbi.
Pregled 27. kola Srpske lige “Zapad” završavamo detaljima sa ostalih utakmica. RSK je u Rabrovu iznenađujuće osvojio bod. Oni su na svom terenu dočekali Slogu iz Bajine Bašte i golovima Gaborova i Bićanina napravili malo iznenađenje. Poveli su gosti iz Bajine Bašte, ali su u roku od dva minuta gosti izjednačili i osvojili bod. Rađevac je na svom terenu, takođe napravio malo iznenađenje. Oni su u Krupnju slavili protiv Takova, rezultatom 2:0. Golove na ovoj utakmici postigli su Nešić (AG) i Ilić.
Mačva je slavila protiv Trepče. Više o tom meču možete pročitati ovde. Duel između Slobode i Budućnosti je otkazan i igra se u sredu 18.05. sa početkom od 17:00. Užičani imaju priliku da se izjednače sa vodećom Slogom i sigurno da će pobeda biti imperativ. Užičani imaju priliku da se posle nekoliko godina vrate u Prvu ligu. Sigurno da oni to svojim organizovanjem i svojim imenom zaslužuju. Da li će to igrački pokazati na terenu, videćemo u naredna tri kola, koja su pred nama.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE