Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 3 min

Intervju sa Stefanom Golubovićem, devetkom lidera na tabeli Srpske lige “Istok”

Kažu da je za napadače postizanje golova kao kečap u boci. Potrebno je vremena da kečap krene, ali kada zaista krene, teško ga je zaustaviti. Takav je slučaj sa devetkom lidera na tabeli Srpske lige “Istok”. Intervju sa Stefanom Golubovićem, koji je na poslednjih 6 utakmica postigao čak 10 golova, otkriva nam koja je tajna njegove trenutne forme.
Intervju sa Stefanom Golubovićem
Najpre veliko hvala Stefane što si pristao da budeš naš gost.
“Hvala vama što ste me pozvali. Čast mi je razgovarati sa vama”.
Sa ekipom Trajala se nalazite na čelu tabele Srpske lige “Istok”. Imate prednost od 5 bodova u odnosu na prvog pratioca – Budućnost iz Popovca. Koliko će biti teško sačuvati tu prednost do kraja prvenstva (još 6 utakmica) i osvojiti naslov šampiona?
“Trenutno smo u dobroj poziciji samim tim što imamo 5 bodova prednosti. Daleko od toga da je sve rešeno, mi imamo cilj ispred sebe. To je povratak u Prvu ligu Srbije.Očekuje nas još 6 teških utakmica, ali verujem da ćemo se izboriti i istrajati do kraja.”
U dosadašnjem delu sezone si postigao ukupno 11 golova. Tvoja forma u poslednje vreme govori nam da ne možeš prestati da treseš mreže protivnika. U čemu je tajna tvog uspeha?
“Složio bih se sa vama. U poslednjih nekoliko utakmica moja igra je došla do izražaja. Samim tim i golovi kao nagrada. Kako za mene tako i za moju ekipu. Iza svega stoji svakodnevna posvećenost treningu i vera da će golovi doći.”
Da li se ti slažes sa onom floskulom da su golovi za napadače kao kečap u boci? Šta misliš o tome?
“Sigurno je teško svakom napadaču kada radi na terenu sve što se od njega očekuje ali lopta jednostavno neće u gol. Važno je ostati dosledan i ne gubiti nadu. Pitanje je momenta kada će sve krenuti kako treba, a tada želimo da ta serija traje što duže.”
Kakav je bio tvoj fudbalski put do dresa Trayala iz Kruševca?
“Svoje prve fudbalske korake sam napravio u školi fudbala u Guči. Potom sam nosio dresove Borca iz Čačka i OFK Beograda. Prvo iskustvo u seniorskom fudbalu sam imao u Nemačkoj, u klubu SW Wiesbadenu. Tu se nisam mnogo zadržao.
Onda sam odlučio da se vratim u Srbiju. Tri i po sezone sam proveo u ekipi Mladosti iz Lučana, ali tu nisam dobio pravu priliku da pokažem koliko vredim. Zbog toga sam rešio da promenim sredinu i odlazim u ekipu Sloge iz Požege. U tom trenutku je počela pandemija virusa korona i moj sledeći klub je bio Trayal.”
Ukoliko ispuniš cilj i sa “Gumarima” se plasiraš u Prvu ligu Srbije, da li misliš da poseduješ kvalitet da i u tom rangu takmičenja sa ovakvom lakoćom postižeš golove?
“Iskreno se nadam da ćemo istrajati kao ekipa i da ćemo se vratiti tamo gde zaslužujemo da budemo. Uveren sam u to da cela ekipa ima kvalitet, pa tako i ja. Nastavićemo da pružamo dobre igre u drugom po kvalitetu takmičenju u Srbiji.”
I na kraju, da li postoji klub u kome bi nekada voleo da zaigraš i čiji dres sanjaš od malih nogu?
“Pa kao i svaki sportista, imam nekoliko sebi dragih igrača i timova. Jedan od njih je Arsenal iz Londona. Kao mali divio sam se Tijeriju Anriju i sa kakvom lakoćom je on postizao golove na legendarnom Hajberiju.”
Hvala Stefane što si govorio za naš portal i puno uspeha u nastavku sezone.
“Hvala vama na pozivu i na lepim željama do kraja prvenstvene trke”.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok