Search
Close this search box.
1
VREME ČITANJA: 2 min

Dvadeseti vikend pred nama

Sa velikim nestrpljenjem očekujemo početak 20. kola Srpske lige “Zapad”. I ovog vikenda ćemo imati par zanimljivih utakmica i sigurno da možemo očekivati jako sadržajno i zanimljivo kolo.
Kao najzanimljiviju utakmicu i kao derbi kola, možemo izdvojiti utakmicu dve Sloge. Lider na tabeli Sloga iz Požege, ugostiće na svom terenu odličnu ekipu Sloge iz Bajine Bašte, koja ove godine beleži zaista dobre rezultate, iako su novajlije u ovoj ligi. Domaćin u svaku utakmicu ulazi bez kalkulacija, svaka utakmica se igra na pobedu, a krajnji cilj je plasman u Prvu ligu Srbije. Gosti iz Bajine Bašte se nalaze u gornjem delu tabele, trenutno su petoplasirani na samo četiri boda od drugoplasiranog Jedinstva, tako da i oni ulaze u ovaj susret sa imperativom pobede i ciljem da sezonu završe na što boljoj poziciji. Prenos ove utakmice, možete pratiti na YouTube kanalu MerkurXtip.

Zanimljiv susret igra se i u Smederevu. Na prelepom stadionu domaća ekipa Smedereva, dočekaće Jedinstvo iz Uba. Smederevo je do skoro pretendovalo za sam vrh tabele i plasman u viši rang, međutim sa samo jednom pobedom u prethodna pet susreta, oni se nalaze tek na sedmom mestu, sa čak devet bodova zaostatka za liderom iz Požege. Jedinstvo se, posle kiksa na svom terenu protiv ekipe Mačve i osvojenog samo jednog boda, odaljilo od prvog mesta i prvoplasirana Sloga im sada beži tri boda, što nije nedostižno, ali Jedinstvo više nema prostora da ispušta bodove, ako na kraju sezone žele da se nađu na poziciji koja vodi u viši rang.
Što se tiče donjeg dela tabele, Sušica gostuje Trepči. Kragujevčani se nalaze u lošoj formi, pa ekipa Trepče može da se nada povoljnijem rezultatu nego na prethodnim utakmica. Zanimljiva činjenica je da od početka prolećnog dela sezone, gde je odigrano četiri kola, Trepča je izgubila sve četiri utakmice, identičnim rezultatom 2:0.
Sloga će u Kraljevu dočekati ekipu Rađevca. Već par puta smo pisali o ekipi Sloge, koja od početka drugog dela sezone igra mnogo bolje nego što je to bio slučaj u jesenjem delu prvenstva. Favoriti su u ovoj utakmici protiv ekipe Rađevca. Rađevac je u prethodnom kolu osvojio bod na svom terenu protiv Smedereva i oni moraju nastaviti da osvajaju bodove kako bi bili sigurni od ispadanja.
Što se ostalih utakmica tiče, Borac će gostovati u Gornjem Milanovcu ekipi Takova. Borac je u prethodnom kolu ispustio bodove protiv Sušice i propustio priliku da se popne na drugo mesto na tabeli. U Požarevcu gostuje Sloboda, koja će pokušati da se povrati i osvoji sva tri boda, posle neočekivanog poraza od Reala. Real u Podunavcima dočekuje Budućnost, dok u Bogatiću gostuje RSK.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE