Search
Close this search box.
Guvernor
VREME ČITANJA: 2 min

Rafael Guvernor voli Srbiju i Kikindu

Mladi Nigerijac Rafael Remigus Governor (25) od ove sezone nosi dres OFK Kikinde , i svakako je jedan od značajnih igrača ovog tima.
“Počeo sam fudbal da treniram od malih nogu, kao i svako dete i ja sam fudbal u Nigeriji igrao na ulici. Voleo sam i muziku, ali sam se ipak opredelio za fudbal. Poznato je da je Nigerija fudbalska nacija i gotovo svako muško dete igra fudbal. Prvi klub mi je bio FK Inter, to je klub iz niže lige Nigerije. Odlazio sam i na nekoliko reprezentativnih okupljanja, tako sam bio i primećen kaže Rafael Remigus Governor.”
Popularni Rafa je u Srbiju došao 2015. godine i igrao je u Kolubari iz Lazarevca, a Preko prijatelja Nebojše Filipovića upoznao je ljude iz rukovodstva Omladinca koji su ga i doveli u Botoš. Posle velikog uspeha i ulaska Botoša u Vojvođansku ligu Nigerijac se opredeli za korak dalje i otišao je u OFK Kikindu.
“Upoznao sam ljude iz Botoša, pre svega gospodina Branislava Lazića, dosta su mi pomogli da dobijem srpsko državljanstvo i dogovorili smo se da odigram jednu sezonu za Klub i da im pomognem da se plasiraju u Vojvođansku ligu. Po mom mišljenju razlika između Omladinca i ekipa iz Prve i Druge lige je u tome što se mnogo više trenira, ovde igrači u većini slučajeva rade, i ne treniraju redovno, ali sa ulaskom u viši rang mislim da će i to biti na mnogo višem nivo. Mislim da Kikinda u kojoj sad igram ima dobru ekipu, ali nam nešto nedostaje da beležimo i dobre rezultate. Nadam se da čemo se oporaviti tokom ovog proleća.”
Rafael Remigus Governor oženjen je ženom Natašom, a ima i trogodišnju ćerku Naomi.
“Moja porodica mi je velika podrška, oni me ispunjavanju i volim svako slobodno vreme da provedem sa njima. U braku sam 5 godine, a uz pomoć žene usavršio sam srpski jezik, a moram da kažem da mi je ona i dosta pomogla u mnogim teškim trenucima u Srbiji” – kaže Rafa.
Rafael je još dodao da su ljudi u Srbiji veoma ljubazni i da žele da pomognu u svakom trenutku i da Srbiju pored Nigerije smatra svojim domom.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

Rafael Guvernor voli Srbiju i Kikindu

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina