Search
Close this search box.
1
VREME ČITANJA: 3 min

Sloga (BB) sigurna protiv Trepče

Ekipa Sloge iz Bajine Bašte savladala je Trepču rezultatom 2:0 u 19. kolu Srpske lige „Zapad“.
Stadion: „SRC Braća Marinković“ u Bajinoj Bašti. Gledalaca: 300. Sudija: Aleksandar Stanković (Kostolac). Žuti kartoni: Božović (Sloga BB), Popović (Trepča).
Igrač utakmice: Lazar Živanović (Sloga BB)
Sloga BB : Golubović 7, Božić 7, Božović 7, Šutić 7.5, Radović 7, Živanović 8, Đorđević 7, Đukić 7, Ćorović 7, Ilić 7, Filipović 7. Igrali su još: Nikolić 7.5, Veselinović /, Đurić /, Dželebdžić /
Trepča : Vukašinović 7, Mašić 6.5, Nikolić 6.5, Radunović /, Popović 7, Milosavljević 7.5, Živić 7, Baščarević 7, Rakić 6.5, Dančetović 7, Jevtić 6.5. Igrali su još: Stoiljković 7, Božović 6.5, Stević 6.5, Kasalović /, Radojević /
Domaća ekipa je dobro otvorila meč, od samog starta su imali loptu u svojim nogama i kontrolisali igru, što je rezultiralo golom Živanovića u 21. minutu. Posle jedne akcije po strani, nakon gužve u šesnaestercu, najbolje se snašao mladi Živanović koji postiže pogodak za vodljstvo domaćina od 1:0. Kako je vreme odmicalo tako su i gosti iz Mitrovice postajali bolji i opasniji, pa su tako pred sam kraj prvog poluvremena imali odličnu priliku, ali Dančetović se nije najbolje snašao ispred gola domaćih.
Drugo poluvreme je počelo u istom ritmu, Sloga je napadala, imala par dobrih šansi, međutim nisu uspevali da dođu do drugog pogotka. Gosti iz Mitrovice su, takođe, dobro zaigrali u drugom poluvremenu. Trepča je imala nekoliko odličnih šansi za gol, ali ništa se nije menjalo sve do 81. minuta kada je Nikolić posle jedne kontre i slabije reakcije odbrane gostiju matirao golmana Vukašinovića i tako postavio konačan rezultat 2:0.
O ovoj utakmici, za naš portal govorio je čuvar mreže i kapiten domaćih, Dejan Golubović :
Pobeda danas pred svojom publikom protiv ekipe Trepče, kako si zadovoljan igrom svoje ekipe?
U goste nam je došla ekipa koja nema šta da izgubi, teren je bio taj koji nije dozvoljavao neku lepršavu igru, bilo je mnogo grešaka, ali smo gol postigli na vreme. Do drugog gola čekalo se sve do pred sam kraj i u tom među-periodu bilo je dosta promašenih šansi, što je unosilo nervozu u ekipu.
Trepča iako poslednja na tabeli i u poslednje vreme ne beleži dobre rezultate pokazala je da ume da bude tvrd orah svakoj ekipi, da li si očekivao pobedu u ovom meču?
Tačno tako, tvrda ekipa, tabela nije merilo njihovog kvaliteta, zaslužuju mnogo bolji plasman, ali je nama pobeda bila imperativ, iako smo znali da to neće ići baš tako lako, kao što se i pokazalo.
U sledećem kolu gostujete lideru na tabeli istoimenoj ekipi Sloge iz Požege, kakva su tvoja očekivanja za taj meč?
Gostujemo lideru i za takve utakmice se zivi, pogotovo to najviše znači mladim igračima. Biće teška utakmica, dolazimo ekipi koja godinama boravi u samom vrhu Srpske lige “Zapad”. To pokazuje njihov kvalitet, kao i organizovanost kluba. Mi idemo tamo da probamo da se nadigravamo, totalno rasterećeni, da uživamo u tom meču.
I pitanje za kraj, šta ti misliš, koji su krajnji dometi Sloge BB ove sezone?
Sloga BB je debitant u ligi, primarni cilj je opstanak u ovom rangu. Kroz utakmice, od kola do kola, mi pokazujemo da imamo jako dobre mlade igrače, koji zaslužuju više pažnje na ovim prostorima. Svakako se nadam, kako ja, tako i cela uprava, igrači i stručni štab, da ćemo sezonu završiti u gornjem delu tabele.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE