Search
Close this search box.
12
VREME ČITANJA: 3 min

Najava devetnaestog kola Srpske lige „Zapad“

Ovog vikenda biće odigrano 19. kolo Srpske lige „Zapad“, očekuju nas zanimljive utakmice, kao i uvek. Borba za prvo mesto je nikad neizvesnija i trenutno imamo četiri ekipe u dva boda, što daje još veću draž i neizvesnost pred svaku novu utakmicu. Isto tako biće zanimljivo i u borbi za opstanak, te nas sigurno očekuje jako zanimljivo prvenstvo do kraja sezone.
Dva derbija u ovom kolu odigraće ekipe iz donjeg dela tabele. Takovo iz Gornjeg Milanovca, ugostiće na svom stadionu ekipu Mladog Radnika i pokušati da u direktnom duelu za deveto mesto pobegne Požarevljanima na pet bodova prednosti i već sada izbegne opasnost od ispadanja. Gosti iz Požarevca, posle osvojenog boda kod kuće u duelu sa Sušicom, dolaze na uvek teško gostovanje u Gornjem Milanovcu, gde će probati da ponove uspeh iz prvog dela sezone kada su na svom terenu savladali ekipu Takova rezultatom 1:0.
Drugi derbi susret igra se u Arilju, gde domaća Budućnost dočekuje Slogu iz Kraljeva. Kraljevčani se nalaze u dobroj formi, u prva tri kola prolećnog dela sezone još uvek ne znaju za poraz. Osvojivši pet bodova u tri utakmice Kraljevčani su sebi otvorili put ka opstanku, međutim moraju da nastave sa dobrim igrama kako se taj opstanak ne bi dovodio u pitanje. Budućnost nakon pobede u Rabrovu i obećavajućeg početka drugog dela sezone beleži dva poraza i trenutno se nalaze na samo dva boda od 14. mesta na tabeli, koje sigurno vodi u zonski rang takmičenja. Upravo je Sloga iz Kraljeva 14. na tabeli, pa će ovaj duel direktno odlučivati o toj četrnaestoj poziciji. Blagu ulogu favorita imaju gosti iz Kraljeva, pre svega jer još uvek ne znaju za poraz u drugom delu sezone, a i znatno su jači nego kada je Budućnost slavila u Kraljevu u jesenjem delu sezone.
Pored ovih utakmica, možemo izdvojiti i duel između Jedinstva i Mačve 1929. Ubljani nastavljaju sa dobrim igrama, a cilj je najviši, to je Prva liga Srbije. Već nekoliko puta smo govorili o tome koliko ovaj klub i grad zaslužuju viši rang, međutim moraju nastaviti sa dobrim igrama kako bi do toga i došlo. U goste im dolazi uvek neugodna Mačva 1929 iz Bogatića. Ekipa Mačve 1929 ima šest bodova u prva tri kola i značajno su se približili vrhu tabele. Trenutno se nalaze na 5. mestu, ali reklo bi se da sve osim pobede domaće ekipe može predstavljati pravo iznenađenje.
Jedno od najvećih iznenađenja ove godine u Srpskoj ligi „Zapad“ Sloga iz Bajine Bašte, dočekaće na svom terenu ekipu Trepče. Trepča i pored dobre igre, ove sezone ne osvaja bodove i to je glavni problem ove ekipe. Znala je Trepča da namuči i lidera iz Požege u prethodnom kolu, kada je Sloga tek u drugom poluvremenu osigurala pobedu, takođe Mitrovčani su igrali sasvim dobro i protiv Borca, međutim nikako da nekome otkinu bod. Ekipa Sloge (BB) jeste favorit u ovom meču, ali sigurno je da neće baš tako lako odneti sva tri boda iz ove utakmice.
Parovi 19. kola :
RSK – Sloga (P)
Rađevac – Smederevo 1924
GFK Sloboda – Real
Sušica – Borac 1926
Jedinstvo – Mačva 1929
Budućnost – Sloga (K)
Takovo – Mladi Radnik 1926
Sloga (BB) – Trepča
Utakmice su na programu 26/27.03.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE