Search
Close this search box.
4
VREME ČITANJA: 3 min

Mirovale mreže u Ubu

Stadion: „Dragan Džajić“ u Ubu. Gledalaca: 800. Sudija: Uroš Vuković (Kragujevac)
Žuti kartoni: Marinković, Doderović, Sajić, Srećković (Jedinstvo), Drašković, Ćirović (Sloga)
Igrač utakmice: Luka Radivojević (Jedinstvo)
Jedinstvo: Jovanović 7, Radivojević 8, Ranisavljević 7.5 , Milanović 7, Radojičić 7.5, Marinković 7, Andrić 8, Jovović 7, Doderović 7, Bošković 7.5 , Starčević 7. Igrali u još: Sajić / , Srećković 7, Pavlović 7.
Sloga: Radić 7 , Janjić 7, Kolarević 7, Nikolić 7.5, Ristić 7.5, Plazinić 7.5, Drašković 7, Mijailović 7.5, Kasalović 7, Ćirović 7 , Bogićević 6.5 . Igrali su još: Vasiljević / i Đoković / .
Juče je u okviru 17. kola Srpske lige „Zapad“ odigrana derbi utakmica između domaćeg Jedinstva i ekipe Sloge iz Požege. Drugoplasirana ekipa Jedinstva, htela je da na svom stadionu pobedi ekipu Sloge i tako se popne na prvo mesto grupe „Zapad“, međutim u tome nisu uspeli, ali su ostali neporaženi na svom terenu od lidera iz Požege.  Ova utakmica je opravdala epitet derbija kola, jedino što je falilo jesu golovi.
Na početku utakmice, u 3. minutu beležimo prvu veliku priliku za Jedinstvo, na njihovu žalost i na žalost navijača Jedinstva, kojih je bilo zaista dosta juče na stadionu „Dragan Džajić“, nije bilo gola. U 5. minutu prva ozbiljna prilika za goste. Ristić je prošao po levoj strani, ubacio loptu, međutim domaći su to izbili u korner. Nakon izvedenog kornera, nije bilo opasnosti.
Nakon toga, Sloga preuzima inicijativu, lopta je najvećim delom u nogama gostiju, diktiraju tempo na sredini terena, međutim bez nekih opasnijih šansi. Pri kraju prvog poluvremena, Radivojević šutem sa distance pokušava da ugrozi golmana Radića, ali mladi golman gostujućih sigurno reaguje. U 33. minutu na sredini terena, dogodio se mali incident nakon faula domaćih, posle čega Marinković dobija žuti karton. Do kraja prvog poluvremena igra se uglavnom odvijala na sredini terena i na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.
Početak drugog poluvremena, obe ekipe su nastavile da igraju visokim intezitetom, gledali smo izuzetno brzu igra, zaista pravo uživanje za gledaoce ove utakmice, nažalost do kraja utakmice viđeno je još samo par šansi na obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen.
Iz ekipe Jedinstva su nam preneli utiske o jučerašnjoj utakmici, gospodin Branko Matić, govorio je za naš portal :
Derbi protiv Sloge, kako ste zadovoljni igrom Jedinstva i kako vi sa Vaše pozicije komentarišete današnju utakmicu?
„Prvo bih želeo da pohvalim ambijent utakmice, jer je bilo blizu 1000 ljudi na stadionu „Dragan Džajić“, naši dečaci iz navijačke grupe su se organizovali i stvarno 90 minuta navijali, uz baklje, petarde i priredili su jedan zaista lep ambijent, bilo je stvarno uživanje gledati utakmicu u toj atmosferi. Što se same utakmice tiče, mislim da je Jedinstvo za nijansu bilo bliže pobedi, ali ne mogu baš da kažem da smo razbili Slogu i bili nešto preterano bolji od njih, umela je i Sloga da zapreti, možda je ovaj rezultat i najrealniji. Oni bi verovatno trebali da budu zadovoljniji od nas, zato što su ipak gostovali, opet, mi smo sa ovim rezultatom obezbedili bolji međusobni duel, tako da i to na kraju može da odigra neku ulogu u borbi za prvo mesto. Teren je bio težak, jer imamo problem sa jednom trećinom terena, koja je bila natopljena vodom i blatnjava, dok je ostatak terena bio sasvim dobar i pristojan za igru. Dve zaista ozbiljne i jake ekipe, možda nisu htele da preuzimaju neki poseban rizik na današnjem meču, jer je ulog bio veliki. Po mom mišljenju, mi smo najbolju šansu imali preko Nikole Radojičića, u ostalim delovima utakmice rekao bih da smo diktirali tempo, ali po šansama, deluje da je nerešeno najrealniji rezultat.“  – rekao je Matić.
Sloga u sledećem kolu dočekuje Trepču iz Kosovske Mitrovice, dok će Jedinstvo gostovati u Rabrovu ekipi RSK-a.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE