Search
Close this search box.
kiki
VREME ČITANJA: 2 min

Derbiji u Rumi, Somboru i Odžacima

Već sutra nas očekuje drugo prolećno odnosno 17. kolo Srpske lige grupa Vojvodina. Pred nama je kolo koje nam donosi i nekoliko derbija. Najinteresatniji mečevi biće svakako u Rumi gde 1. maj dočekuje lidera na tabeli ekipu OFK Vršac i u Somboru gde Radnički 1912 čeka drugoplasirani Feniks 1995.
Vrščani posle startne pobede protiv Omladinca na svom terenu žele da naprave pobedničku seriju pobedom u Rumi, i na taj način očuvaju lidersku poziciju, dok ekipa Feniksa želi da popravi utisak iz prvog kola i sa novim trenerom Livajom dođe do prve prolećne pobede koja bi ih održala korak za vodećom ekipom. Još jedna utakmica ekipa iz gornje doma može biti zanimljiva u subotu, Tekstilac u Odžacima dočekuje OFK Bečej, koji je trenutno treći na tabeli, ali ukoliko favorizovani domaćini pobede doćiće do rotacije upravo ova dva kluba.
Ostali subotnji mečevi uglavnom mnogo više znače domaćinima koji se bore za opstanak, i  tu  ćemo videti nekoliko zanimljivih mečeva. Pre svih mnogo se očekuje u Kikindi, gde će domaćin dočekati Dinamo iz Pančeva i eventualnom pobedom će pokušati da se približi sredini tabele, dok Pančevci iznenađenjem žele da pobedgnu iz donjeg doma. Takođe bitne pobede u borbi za opstanak igraju Hajduk (Kula) – Tisa i Jedinstvo (SP) – Borac (Š), gde će domaćini u teškim mečevima pokušati da dođi do veoma bitnih bodova. Zrenjaninski Radnički posle X na domaćem terenu protiv kulskog Hajduka ima nezgodno gostovanje ekipi Omladinca u Novim Banovcima, po rečima trenera Predraga Kandića Radnički će na svaku utakmicu ići na pobedu, al i domaći Omladinac računa na bodove u ovom okršaju.
Jedina utakmica koja nas očekuje u nedelju je Borac (Sakule) – OFK Stari Grad. Domaćin je apsolutni favorit na ovoj utakmici, i sve osim tri boda domaće ekipe bi bilo pravo malo iznenađenje. Sve utakmice su na programu od 14 časova i 30 minuta.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

Derbiji u Rumi, Somboru i Odžacima

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina