Search
Close this search box.
Srpske lige "Istok"
VREME ČITANJA: 2 min

Zona “Zapad” : Paraćinci na pola puta do povratka u Srpsku ligu

Uskoro se nastavlja i zona “Zapad”. Trenutno prvoplasirana ekipa „SFS Borac“ iz Paraćina, pokušaće da se ekspresno vrati u Srpsku ligu „Istok“ odakle su prošle godine skliznuli u Zonu. Sa neverovatnom gol razlikom od +53, trinaest pobeda i samo jednim remijem u četrnaest utakmica, Paraćinci su glavni favoriti za prvo mesto.
Najbliži pratilac „Jedinstvo 1936“ iz Kruševca zaostaje sedam bodova, što nije nedostižno, ali s obzirom na formu i golgeterski učinak ekipe iz Paraćina, reklo bi se da je jako teško da ih neko ugrozi na prvoj poziciji. Na trećem i četvrtom mestu su „Trstenik PTT“ i Ćuprijska „Morava 1918“. Razlika između ove dve ekipe je samo jedan bod, dok im drugoplasirano „Jedinstvo 1936“ beži četiri, odnosno pet boda. Od ove dve ekipe možemo očekivati pohod na sve ili ništa, da od starta sezone počnu sa dobrim igrama i da na kraju zauzmu što je moguće bolji plasman na tabeli.
Ispod njih su Aleksandrovačka „Župa“, „Orlovi“ iz Jasenova, kao i „Sloga“ iz Despotovca. Za ove tri ekipe bi se reklo da bi mogle da se bore za gornji deo tabele, kao i da su sigurne od ispadanja, međutim ima da se igra još 15 kola, tako da je sve moguće.
Što se tiče borbe za opstanak, tu će biti jako uzbudljivo. Sedam ekipa se nalazi u samo četiri boda. Osim ekipe „Gradina“ iz Pejovca, koja ima vrlo male šanse da izbori opstanak, sa samo četiri boda u prvih 15 kola, preostalih sedam ekipa će se grčevito boriti za opstanak. „Kušiljevo“, „Blagotin“, „OFK Lugomir“, „Sloga“ iz Majdeva, „Jedinstvo“ iz Mijatovca, „Levač“ i „Juhor“ su ekipe iz donjeg dela tabele, koje će se boriti za opstanak.
Derbi 16. kola igra se u Kruševcu, na popularnom „Šarančetu“, gde se sastaju drugoplasirano „Jedinstvo 1936“ i prvoplasirani „SFS Borac“. Očekuje nas izuzetno uzbudljiva i interesantna utakmica, a i kako drugačije može da bude, kada se sastaju dve prvoplasirane ekipe.
Sve u svemu biće ovo zanimljiv drugi deo sezone u zoni „Zapad“, gledaćemo dosta dobrih utakmica, nadamo se sa dosta golova, kao što je to bio slučaj u prvom delu sezone.

Možda vas zanima

TABELA zone zapad