Search
Close this search box.
Po izboru trenera i kapitena ekipa Srpske lige “Zapad”, Strahinja Krstić, igrač Borca iz Čačka, proglašen je za najboljeg mladog igrača (U21) prvog dela sezone. On nam je iz svog ugla ispričao osvrt na prvi deo sezone, kao i šta ga to očekuje u narednom periodu.
Proglašen si za najboljeg mladog igrača jesenjeg dela sezone, šta za tebe to znači?
,,Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio priznanje za najboljeg mladog igrača jedne ovakve lige pune mladih talenata. Drago mi je što sam izabran od strane trenera i igrača i to mi je jedan veliki podstrek za dalje.“
Ti si iz godine u godine napredovao, pravio korak više i sada kad se osvrneš iza sebe, kako ti to vidiš i kako gledaš na sve to?
,,Ova godina možda i jeste prekretnica u mojoj karijeri, barem se ja nadam da jeste. Mislim da ništa ne dolazi slučajno, iza mene su godine truda i rada. Borac je mnogo učinio za mene, ali naravno i moji bivši klubovi u kojima sam rastao, Olimp, Apolon i Šumadija. Takodje da nije bilo odličnih saigrača i trenera, verovatno ni moj napredak ne bi bio toliki, na čemu sam im jako zahvalan.”
Kako bi ocenio igru sebe i svoje ekipe u prvom delu sezone?
,,Ekipa se kao najmladja u ligi pokazala odlično, pokazali smo karakter i želju za pobedom. Za svoju igru bih napomenuo da sam i te kako zadovoljan, ali ponavljam da ekipa nije na nivou, ne bih ni ja mogao da se istaknem.’’
Da li misliš da Borac može da izbori prvo mesto i plasman u Prvu ligu?
„Mi verujemo u plasman u viši rang. Karakter mi je takav da uvek ciljam i želim ono najbolje, a to je u ovom slučaju plasman u savezni rang. Mislim da nema mnogo razloga da ova ekipa, uz malo sreće, uspe u tom cilju.”
Šta očekuješ u drugom delu sezone od sebe i svoje ekipe?
“Očekujem da će ekipa nastaviti sa dobrom igrom i nadam se nastavku svoje golgeterske forme.”
Za kraj, koje su tvoje ambicije i da li ćemo te uskoro gledati u najelitnijem društvu srpskog fudbala?
“Moje ambicije su naravno velike, voleo bih da uskoro postanem član najboljih ekipa Srbije, ali trenutno sam skoncetrisam na Borac i razmišljam samo o predstojećoj polusezoni.”