Search
Close this search box.
Fudbalski klub sa Detelinare „Novi Sad”, dobio je nova pojačanja u prelaznom roku, s kojima će probati da napadne Srpsku ligu. Čelnici kluba zadovoljni su prvim delom sezone, s obzirom na to da se “kanarinci” trenutno nalaze na vrhu tabele.
Direktor Novog Sada Aleksandar Važić otkrio je da su Detelinarci za sada doveli četiri nova igrača – Borisa Gayića, Ognjena Štefeka, Adisa Kurtišija i, možda ključno pojačanje, Mladena Galića, koji dolazi iz Tekstilca iz Oyaka. Dvojica fudbalera, Bojan Babić i Tihomir Zec, napustila su novosadsko gnezdo.

Važić je, pre svega, zadovoljan atmosferom u klubu nakon završenog prvog dela sezone i smatra da su njegovi puleni spremni za predstojeće rivale.

– Ambicije su nam da pokušamo da zadržimo prvu poziciju na tabeli i da samim tim probamo da uđemo u Srpsku ligu. Neće to biti nimalo lak zadatak, ali će moji igrači dati sve od sebe. Da bismo u tome i uspeli, napravili smo nekih izmena u sastavu, doveli smo četiri nova, iskusna fudbalera, koji će nam biti vetar u leđa za ono što nas čeka. Ne želim da prognoziram unapred, ali verujem u moje izabranike. Pripreme nam počinju 10. januara, a trener Vladimir Šponja, napravio je plan prijateljskih utakmica, kao uvod u drugi deo sezone. U prvi tim je ubačeno i nekoliko perspektivnih igrača iz mlađih kategorija, koji će možda za nekoliko godina preuzeti kormilo u Novom Sadu – rekao je Važić.

Za Novi Sad su prva četiri kola u nastavku sezone možda i ključna za konačan ishod na tabeli, jer prva tri igraju kod kuće, što mogu da smatraju lepom prilikom, s obzirom na to da ekipa Divoš, koja je drugoplasirana, ima malo teži raspored.