Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Marko Perović novi trener Dubočice

Marko se vratio u klub gde je počeo fudbalsku karijeru.
U prolećni deo sezone u Srpske lige Istok fudbaleri leskovačke Dubočice ulaze sa novim trenerom Markom Perovićem, koji je nekadašnji fudbaler tog kluba. On će na klupi zameniti Slavišu Božičića koji je klub doveo do osmine finala Kupa Srbije.
Fudbaleri Dubočice nisu se u jesenjem delu sezone proslavili, pošto su u trećem rangu takmičenja uspeli da zabeleže svega 5 trijumfa, pa sa 22 osvojena boda trenutno zauzimaju tek 6. mesto na tabeli i daleko su od povratka u Prvu ligu Srbije.
Uprava tima iz Leskovca se odlučila za promenu na poziciji šefa stručnog štaba, pa će tako nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Vojvodine, Rada, italijanskih klubova Kremonezea, Napolija, Ankone, španskog Sportinga iz Hihona i holandskog Vitesea sesti na klupu kluba u kojem je počeo karijeru.
Perović je nakon završetka fudbalske karijere krenuo da se bavi trenerskim pozivom, a kada je stekao Uefinu pro licencu, u Srbiji je radio kao pomoćni trener u Vojvodini, Spartaku, OFK Beogradu i Radu.
O trenerskom poslu Perović je učio i u Italiji gde je radio kao trener mlađih kategorija i pomoćni trener prvog tima Kremonezea. Nakon Italije radio je kao pomoćni trener u Anortozisu iz Larnake, a oprobao se i na azijskom kontinentu, gde je u Al Feihu u Saudijskoj Arabiji bio pomoćnik Slavoljubu Muslinu. Poslednji trenerski angažman imao je u Prvoj ligi Srbije u ekipi Železničara iz Pančeva.
Novi trener Dubočice zakazao je prozivku igrača u SC Orion za 24. januara, kada će biti poznato ko će od igrača ostati u klubu, kao i ko će pred drugi deo sezone pojačati tim.

Izvor portal Južen vesti

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok